4.6 büyüklüğündeki deprem hasarlı binayı vurdu: Yıkılma tehlikesi bulunan bina nedeniyle cadde trafiğe kapatıldı

Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem, 6 Şubat depremlerinde hasar alan binayı vurdu. Yıkılma tehlikesi olan bina nedeniyle cadde trafiğe kapatıldı. Deprem uzmanı Profesör Doktor Naci Görür sosyal medya üzerinden Malatya depremiyle ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
4.6 büyüklüğündeki deprem hasarlı binayı vurdu: Yıkılma tehlikesi bulunan bina nedeniyle cadde trafiğe kapatıldı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.34'te meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılma tehlikesi bulunan bina nedeniyle cadde trafiğe kapatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hacı Abdi Mahallesi Hasanbey Caddesi üzerindeki 5 katlı bir bina hasar gördü.

Orta hasarlı olan ve daha önceden boşaltılan binadan bugün meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından seslerin geldiği ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

EKİPLER BÖLGEYE GELDİ

Ekipler, yıkılma tehlikesi bulunan binanın önünden geçen caddeyi emniyet şeridi çekerek trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri binanın dışında inceleme yaparak, oluşan çatlakları kontrol etti.

Cadde üzerinde park edilen araçlar ise kaldırtıldı.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Deprem uzmanı Profesör Doktor Naci Görür sosyal medya üzerinden Malatya depremiyle ilgili açıklama yaptı.

Görür, "Malatya Görgü- Yeşilyurt’ta 4,7 deprem oldu. Mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmemesine rağmen ben burada son aylardaki depremleri yerine koydum. Sanıyorum burada Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay var (Şekil). Bu fay Malatya Fayına paralel. Belkide Doğanşehir Fayı bu alanlara uzanıyor. Geçmiş olsun" dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin