31 Mart 2024 yerel seçimlerinden çekildi! O parti katılmayacak. Genç Parti'den flaş açıklama geldi

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 40 günden az bir zaman kalırken partiler aday isimlerini seçim kurullarına teslim ederken, 30 yıldan fazladır Türkiye siyasetinde yer alan bir parti yerel seçimlere katılmayacağını açıkladı. İşte Cem Uzan'ın kurduğu Genç Parti'nin aldığı karar...

Google Haberlere Abone ol
31 Mart 2024 yerel seçimlerinden çekildi! O parti katılmayacak. Genç Parti'den flaş açıklama geldi

Genç Parti, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Genç Parti, yerel seçimlere, "hiçbir seçim türünde katılmayacağına" dair dilekçe verdi.

Genç Parti, seçime katılabilecek partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için 27 Ocak'ta yapılan kura çekiminde 29. sırada yer almıştı.

Daha önce de Yenilik Partisi seçime katılmayacağını bildirmişti.

Buna göre, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne 34 siyasi parti katılabilecek.

GENÇ PARTİ

Genç Parti, 26 Kasım 1992 tarihinde Cem Uzan liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "GENÇPARTİ" şeklindedir. Simgesi birbirine bakan iki hilal ve ortasındaki yıldızdır. Genel başkanı Hakan Uzan'dır.

Türkiye'de 1992'de Hasan Celal Güzel tarafından Yeniden Doğuş Partisi (YDP) adıyla kurulan ve 2002'de Cem Uzan ve arkadaşları tarafından "Genç Parti" (GP) adını alan siyasi partidir.

10 Temmuz 2002'de Cem Uzan'ın liderliğinde kurulan Genç Parti daha sonra kendini feshederek Yeniden Doğuş Partisi'ne katıldı.

YDP, 23 Ağustos 2002 tarihinde 2. Olağanüstü Kurultayı'nda Genç Parti adını aldı ve parti başkanlığına Cem Uzan seçildi.

2 Temmuz 2020 tarihinde 5. Olağan Kongresini gerçekleştirerek genel başkanlığa Cem Uzan'ın kardeşi Murat Hakan Uzan seçilmiştir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin