3 belediye, 25 İBB Meclis Üyesi ve 14 belediyede başkan yardımcılığı. İYİ Partili İbrahim Özkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı pazarlığı ifşa etti: İmamoğlu 'olur' vermiş

İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan flaş açıklamalarda bulundu. CHP ile iş birliğini savunan Özkan, istifa etmeden önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmeyi açıkladı. Özkan, 3 tane kazanabilecekleri belediye, 25 İBB Meclis Üyesi ve 14 belediyede birer başkan yardımcısı talep ettiklerini ve bu taleplere de Ekrem İmamoğlu'nun olur dediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
3 belediye, 25 İBB Meclis Üyesi ve 14 belediyede başkan yardımcılığı. İYİ Partili İbrahim Özkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı pazarlığı ifşa etti: İmamoğlu 'olur' vermiş

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Binası'nda bir açıklama yaptı. CHP ile iş birliği yapılmasını savunan Özkan, istifasına kadar giden süreci ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı.

Tabanda dip dalga olduğunu ifade eden ve seçmenlerin mutsuz olduğunu söyleyen Özkan, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde her yerden aday çıkarmasının AK Parti'ye yaracağını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıklayan Özkan şu ifadeleri kullandı: "Ekrem İmamoğlu'na şunları söyledim; "Size çok teşekkür ediyoruz, İBB'de bize bir başkanvekilliği verdiniz. Bizim partimizin hukukunun korunması açısından yapacağınız teklifin somut ve net olabilmesi için İYİ Parti'nin bir takım kazanımlarının olması gerekiyor. Çünkü siyaset beklentiyle yapılıyor ve teşkilatların motivasyonu muhakkak ve muhakkak bu yönde ceyran ediyor" dedim.

TALEPLERİNİ TEK TEK SAYDI

İmamoğlu, "Beklenti ne olabilir?" dediğinde şunları söyledim: "Bize 3 tane kazanılacak belediye, bunları vermeniz gerekir. Onun haricinde burada hür ve müstakil diyor bizim partimiz yetkilileri, ben de partimizi İBB'de CHP listelerinden komisyon üyeleri şeklinde girilmemesi için 25 İBB Meclis Üyesi vermeniz gerekiyor. Akabinde 14 belediyede birer belediye başkan yardımcılığı muhakkak verilmesi gerekiyor."

Sadece İstanbul özelindeki konular bunlar. Sayın Başkan İmamoğlu bunları makul karşıladı ve sayın il başkanı ile genel başkanıyla yetkili organlarla konuyu görüşeceğini söyledi. 

Sonra ne oldu? 
Ben bu bilgileri sayın il başkanımıza ilettim. Bu arada teşkilat başkanımız sayın Buğra Kavuncu bey ile sürekli temas halindeyim. Sayın Buğra Kavuncu bey benim ağabeyim, il başkanlığımı yapmış. Her ne kadar şu anda küs olsak da... "

İşte Özkan'ın o açıklamaları: 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin