19 Mayıs 2024 toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur, dolmuş 19 Mayıs Pazar bedava mı?

Bu sene Pazar gününe denk gelen 19 Mayıs resmi tatiller arasında yer alıyor. Bu özel günde devlet kurum ve kuruluşları kapalı olacak. Hafta sonuna denk gelmesinden ötürü günlerini gezerek geçirmek isteyen vatandaşlar ise toplu ulaşımın 19 Mayıs'ta ücretsiz olup olmadığını sorguluyor. Peki, 19 Mayıs 2024 toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur, dolmuş 19 Mayıs Pazar bedava mı?

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs 2024 toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur, dolmuş 19 Mayıs Pazar bedava mı?

19 Mayıs 2024 toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu ulaşımın ücretsiz olacağı açıklanmıştı. Peki, resmi tatil olan 19 Mayıs Pazar günü Otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur, dolmuş 19 Mayıs Pazar bedava mı? İşte son durum...

19 MAYIS 2024 TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Geçtiğimiz yıl 19 Mayıs Perşembe gününe denk geliyordu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul'da Marmaray'ın ücretsiz olacağını açıklamıştı. Yine Ankara'da Başkentray ücretsiz olarak hizmet sunmuştu. Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri 00.00'dan 24.00'e ücretsiz gerçekleşmişti.

 

19 MAYIS'TA OTOBÜS, METRO,METROBÜS, MARMARAY, VAPUR ÜCRETSİZ Mİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 19 Mayıs'ta Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ücretsiz olacak. 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "“TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerimizde gençlerimize yüzde 15 oranında indirim ve çeşitli oranlarda indirimli abonman seçenekleri sunuyoruz. Gençlerimiz, Yüksek Hızlı Trenlerimizin yanı sıra turistik trenlerimize de büyük ilgi gösteriyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demiryolu sevgisiyle büyümesi çok önemli.” dedi.

19 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI VE SÖZLERİ İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin