15 yaşındaki Elif'in uçurumda cesedi bulunmuştu. 4 kişinin yargılandığı davada karar çıktı: 18 yaşından küçük iki katil zanlısı için 13 yıl 4'er ay hapis cezası verildi

İstanbul Sultangazi'de uçurumda cesedi bulunan 15 yaşındaki Elif Çakal'ın cinayet davasında karar çıktı. Buna göre Elif Çakal'ın ölümüyle ilgili 18 yaşından küçük iki zanlı 13 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı, diğer iki zanlı da 5'er yıl hapis cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol
15 yaşındaki Elif'in uçurumda cesedi bulunmuştu. 4 kişinin yargılandığı davada karar çıktı: 18 yaşından küçük iki katil zanlısı için 13 yıl 4'er ay hapis cezası verildi

İstanbul Sultangazi’de uçurumda cesedi bulunan 15 yaşındaki Elif Çakal’ın ölümüne ilişkin olay tarihinde 2’si 18 yaşından küçük olan 4 kişinin yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 18.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada suça sürüklenen çocuk sıfatıyla T.Y. ile S.T. hazır bulundu. Duruşmaya sanık avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da katıldı.

AMACIMIZ PİKNİK YAPMAKTI

Duruşmada savunma yapan S.T. üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti. Suça sürüklenen çocuk T.Y. ise savunmasında, "O gün amacımız sadece piknik yapmaktı. Oraya, birlikte aldığımız kararla gittik, oturduk ve alkol aldık. Tartışma olduktan sonra tekrar konuştuk. Geriye doğru koştuğunda anlamadık, şok olduk. Ambulansı aradık. Atılı suçları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı mahkemede mütalaaya katıldığını belirterek, sanıkların ve suça sürüklenen çocukların hükümle birlikte tutuklanmalarını talep etti. Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin tutuksuz yargılanmalarını ve beraatlarını talep etti.

Son sözü sorulan suça sürüklenen çocuk S.T. beraatını talep etti. Sanık T.Y. ise son sözünde, "Elif'in bu durumundan dolayı çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Beraatımı istiyorum" ifadelerini kullandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Kararını açıklayan mahkeme, suça sürüklenen çocuklar S.T. ile T.Y.’yi ayrı ayrı ‘ihmali suretle adam öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun işlendiği tarihte 15-18 yaş aralığında olduklarını ve verilecek cezanın gelecekleri üzerindeki etkilerini de dikkate alan heyet, bu cezayı 10’ar yıl hapis cezasına indirdi.
Mahkeme, suça sürüklenen çocuklar S.T. ile T.Y.’yi ‘birden fazla kişiyle birlikte ve çocuğa karşı hürriyeti tahdit’ suçundan, suçun işlendiği tarihte 15-18 yaş aralığında olduklarını ve verilecek cezanın gelecekleri üzerindeki etkilerini de dikkate alarak 3 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırdı. Suça sürüklenen çocuklar toplamda 13’er yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

2 SANIĞA DA 5'ER YIL HAPİS

Sanıklar Gürkan Kalmaz ile Ufuk Bökü’yü ‘birden fazla kişiyle birlikte ve çocuğa karşı hürriyeti tahdit’ suçundan 5’er yıl hapis cezasına çarptıran heyet, sanıkların ayrı ayrı ‘ihmal suretiyle adam öldürme’ suçundan delil yetersizliği gerekçesiyle beraatına hükmetti.
2 sanık ve 2 suça sürüklenen çocuğun ayrı ayrı ‘sağlık için tehlikeli madde temini’ suçundan, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar veren mahkeme, ayrıca hepsinin adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmetti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin