13 yaşındaki çocuğu taciz eden taksiciye hapis. Medyatava duyurmuştu: Okuldan çıkıp taksiye binen 13 yaşındaki çocuğa tacize 1 yıl 6 ay hapis cezası

Ataşehir'de, okulundan evine gitmek için müşteri olarak aracına binen 13 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen taksi şoförüne şoföre 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Olayı Medyatava ilk olarak duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol
13 yaşındaki çocuğu taciz eden taksiciye hapis. Medyatava duyurmuştu: Okuldan çıkıp taksiye binen 13 yaşındaki çocuğa tacize 1 yıl 6 ay hapis cezası

İstanbul Çekmeköy'de taksisine binen 13 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen taksi şoförü Hasan G.'ye, 'Cinsel taciz' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Hasan G. katıldı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Bir önceki celse mütaalasını açıklayan Cumhuriyet savcısı mütalaasında; yaşı büyük bir kadın ya da erkekle yapılmayacak sohbetlerin ışığında, yaşı küçük mağdurun gözlerinin güzelliğine ilişkin sözlerin, yaşı küçük çocuğa cinsel sarkıntılık suçunu oluşturduğunu belirterek sanığın 'Cinsel taciz' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar cezalandırılmasını istemişti.

1 YIL 6 AY HAPİS

Karar öncesinde son sözleri sorulan sanık Hasan G., "Bir diyeceğim yoktur" şeklinde cevap verdi. Kararını açıklayan mahkeme, 1 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme sanığın daha önce sabıkası olmaması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken, sanık 5 yıl süreyle denetime tabi tutulacak.

MEDYATAVA DUYURMUŞTU

Türkiye'nin en büyük sosyal medya platformlarından olan Ekşi Sözlük'ün yazarlarından "Gamsiz Okuz" 30 Eylül Cumartesi günü kızının yaşadığı korkunç olayı açıklamıştı. Medyatava tarafından duyurulan olayda sözlük yazarı İstanbul Çekmeköy'de bulunan bir taksi durağından gelen taksicinin yolculuk sırasında 13 yaşındaki çocuğunu nasıl taciz ettiğini iddia etmişti.

Taksici hakkında şikayetçi olduklarını belirten sözlük yazarı kızını taciz eden H.G. isimli kişinin serbest bırakıldığını söyleyerek, "Bravo kendi adaletimi kendim mi sağlamalıyım?" diye isyan etmişti.

Konu ile ilgili Ataşehir Örnek Polis Merkezi Çocuk Büro'ya şikayette bulunduğunu söyleyen baba, kızının olay sırasında çok korktuğunu ve eve gelene kadar sabrettiğini söyleyen sözlük yazarı, tacizci taksicinin eve girerken arkasından hala baktığını belirtmişti. Kızının eve gendiğinde yüzünün bembeyaz olduğunu söyleyen sözlük yazarı, "Şikayette bulunduk. Hafta sonu olduğu ve sürecin hızlanması için barodan avukat talep ettik hemen geldi, okul taksiye binme videolarını hemen gönderdi sağolsunlar. kızım ifadesini verdi, koruma kararı da talep ettik" şeklinde konuşmuştu. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin