1 değil 2 değil 5 kere kanseri yendi. Hayatını kanser hastası çocuklara adadı

5 kere kanser hastalığına yakalanan 58 yaşındaki Sema Danışmaz'ın hikayesi duyanları duygulandırdı. 25 senedir Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Yönetim Kurulu Üyesi olan Sema Danışmaz, kendisini kanser hastası çocuklara adadı.

Google Haberlere Abone ol
1 değil 2 değil 5 kere kanseri yendi. Hayatını kanser hastası çocuklara adadı
DHA

Samsun'da yaşayan Sema Danışmaz 16 yaşı itibarıyla belirli periyotlarda lenf kanseri, koltuk altı nüksü, meme kanseri, tiroit kanseri ve böbrek kanseri oldu.

Her defasında bu hastalıkları yenmeyi başaran Danışmaz 25 yıldır da LÖSAM çatısı altında gönüllü olarak çocuklar ve ailelerine destek veriyor.

Bu süreçte hastalarla yakından ilgilenen Danışmaz, ilaç için devletten yardım istedi.

"İLAÇLARI ALMAZSA ÖLECEKLER"

Devletin bazı ilaçları karşılamadığı için ailelerin maddi zorluk yaşadığını ve büyük sıkıntılar içinde olduğunu kaydeden Danışmaz, “Bazı ilaçların maliyeti çok büyük. Bir ilaç 58 bin TL. Dernek olarak hayırseverlerin yardımıyla bu ailelerimize katkı vermeye çalışıyoruz ama bir yere kadar. Devletin kanser ilaçlarında vatandaşlarımıza yardımcı olmasını bekliyoruz. Eğer çocuklarımız bu ilaçları almazsa ölecekler. Lütfen bu çocuklarımızın ilaçlarını ödeyin. Biz ilaçların ve tedavinin haricinde hiçbir şey istemiyoruz” dedi.

1 değil 2 değil 5 kere kanseri yendi. Hayatını kanser hastası çocuklara adadı

"OKULA GİTMEYİ ÇOK İSTİYORUM"

En büyük hayalinin okula gitmek olduğunu söyleyen lösemi hastası İrem Memiş (7), “Okula gitmeyi çok istiyorum ama şu anda gidemiyorum. 1,5 senedir lösemi hastasıyım. En büyük hayalim iyileşip okula gitmek” dedi.

1,5 senedir lösemi tedavisi gördüğünü söyleyen Nazmi Karahasan (10) ise “Giresun’un Bulancak ilçesinden tedavi için Samsun’a geldim. Maalesef hastalığımın yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldım. Nakil oldum. İyileştiğimde tekrar okuluma devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

1 değil 2 değil 5 kere kanseri yendi. Hayatını kanser hastası çocuklara adadı - Resim : 2

"LÖSEMİ DEĞİL ÇOCUKLAR KAZANSIN"

Bazı ilaçlarının SGK tarafından karşılanmadığını belirten lösemi hastası Nazmi Karahasan’ın annesi Mine Karahasan (27) da “3 çocuğum var. Oğlum 8,5 yaşında lösemiye yakalandı. Şu anda 10 yaşında. Yaklaşık 1,5 senedir tedavi görüyoruz. İlik nakli oldu. Nakil zamanla biraz zorladı ama çok şükür şu anda iyiyiz. LÖSAM’ın destekleriyle ayakta duruyoruz. İlaçlarımızın bir kısmı karşılanıyor, bir kısmı da karşılanmıyor. Bazı ilaçlarımız pahalı olduğu için karşılanmıyor. Bunu LÖSAM ve hayırsever vatandaşlar karşılıyor. Löseminin değil, bizim çocuklarımızın kazanmasını istiyoruz. Bu hastalık yenilebilecek bir hastalık” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin