Ramazan ayında bunlara dikkat edin! İftar açarken sakın bu hatalara düşmeyin sahura kadar mide ağrısı çekmeyin

Ramazan ayındaki asıl amacın beden ve ruhu terbiye etmek, nefsimize sahip çıkmak olduğunu hep hatırlamak gerekiyor. Eğer bunu başarabiliyorsanız iftarda ya da sahurda ağır yemekler ve fazla yemeklerde aşırıya kaçmazsınız ve bedeninizin ihtiyacı olan sahurun gereklerini de yerine getirmeniz çok daha rahat olur. Normal günlük beslenmemizden farklı bir öğün saati ve dengesi oluşacaktır.

Google Haberlere Abone ol
Ramazan ayında bunlara dikkat edin! İftar açarken sakın bu hatalara düşmeyin sahura kadar mide ağrısı çekmeyin - Resim: 3

SU TÜKETİMİNİZE DİKKAT EDİN

Sahur öğününü aksatmamak ve sağlıklı besinlerle vücuda enerji sağlamak son derece önemli oluyor. Sıvı tüketimine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.

İftar ve sahur arasında 2-2,5 litre su içmeye özen gösterilmesi, iftardan 1-2 saat sonra hafif egzersizler ya da kısa bir yürüyüş yapmak, metabolizmanın sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor. İftar ve sahur arasına ara öğünler eklenmesi, dengeli bir beslenme şekli oluşturulmasını sağlıyor.

İftar ve sahurda, iki öğün büyük porsiyonlar yemektense bu saat aralıklarında sık sık, küçük porsiyonlar yenilmesi tavsiye ediliyor. Yemeklerin besin değerleri kadar, pişirme şekli de önemli oluyor. Kızartma veya kavurma yerine haşlama ve ızgara gibi pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi gerekiyor.

SIRADAKİ GALERİ

Bu alanlarda asla karbonat kullanmayın Bu alanlarda asla karbonat kullanmayın
Kaynak: A.A