Prize fiş takıp çıkarırken sakın bunu yapmayın: O hata hayatınızı kabusa çevirebilir

Evinizdeki elektronik eşyalar bazen sizi korkutan durumlara hatta büyük olaylara neden olabilir. O nedenle prize fiş takarken, çıkarırken oldukça dikkatli olmalısınız. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Prize fiş takıp çıkarırken sakın bunu yapmayın: O hata hayatınızı kabusa çevirebilir - Resim: 3

ELEKTRİK ÇARPMASI VE YANGIN İHTİMALİNİ ÖNEMSEYİN

Basit yöntemlerle ve prizden çıkan kıvılcımdan kurtulabilirsiniz ancak fişte ya da prizde ciddi boyutta kıvılcım ya da prizin rengini değişmiş şekilde görüyorsanız bu ürünlerden derhal vazgeçin ve ürünleri kullanmayın. Aksi halde bu durum hem elektronik ürünleriniz geri dönülemez şekilde hasara uğrayabilir ve daha kötüsü evinizde yangın çıkmasına yol açabilir.

TOPRAKLAMA OLMAZSA NE OLUR?

Evdeki elektronik eşyalar ve onların bütünleştiği prizlerde oluşabilecek herhangi bir elektrik kaçağı ya da kötü hava şartlarına bağlı yıldırım düşmesi gibi durumlarda oluşan yüksek gerilimin toprağa aktarılması, topraklama olarak tanımlanır.

Peki, topraklama olmazsa ne olur?

Topraklama olmadığında, elektrik çarpması ya da yangın gibi daha büyük olaylar meydan gelebilir. Bu tür tehditlerin evinizde ve binanızda ortadan kalkması için, elektronik cihazlarınızın kullanım ömrünün uzun olması için topraklama büyük önem arz etmektedir. O nedenle bina ve tesisler için topraklama sisteminin yapılması zorunludur ve tüm elektrik projelerinde topraklama sistemlerinin olması şarttır.

SIRADAKİ GALERİ

Çatal bıçaklardaki pas lekelerine anında çözüm Çatal bıçaklardaki pas lekelerine anında çözüm
Etiketler priz fiş kıvılcım ses