Kombi ustalarının meslek sırrı ortaya çıktı: Artık para ödemeden peteklerinizi kendiniz temizleyebilirsiniz. Bu pratik yöntemle eviniz hem daha çok ısınacak, hem de faturalarınız düşecek

Petekler, ısınmayı sağlayan günümüzün kolay araçlarından bir tanesidir. Isı veriminin iyi bir şekilde sağlaması ve istenilen sıcaklığa getirilmesinin bir el hareketiyle sağlanması gibi birçok kolay yöntemi bulunmaktadır. Petekleri kendim nasıl temizlerim, konusunda bazı adımlar vardır. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Kombi ustalarının meslek sırrı ortaya çıktı: Artık para ödemeden peteklerinizi kendiniz temizleyebilirsiniz. Bu pratik yöntemle eviniz hem daha çok ısınacak, hem de faturalarınız düşecek - Resim: 2

4) Elektrikli Süpürge ile Temizleyin

Petek araları nasıl temizlenir sorusunun cevabı da merak edilir. Petek aralarını elektrikli süpürge ile temizleyebilirsiniz. Kalorifer peteğinin aralarını ve arkasını önce elektrikli süpürge ile temizledikten sonra ardından bir sopaya bez geçirerek silin. Peteğin önünü ise sabunlu su ve temiz bez yardımı ile temizleyin. Ardından kuru bir bez yardımı ile kurulamalısınız. Bu sayede kaloriferleriniz paslanmaz.

5) Peteğin Kapağını Sıkıca Kapatın

Temizlik işleminiz bittiğinde peteğin kapağını sıkıca kapatın. Temizleme işleminiz bitti. Altındaki örtüyü veya havluyu alabilirsiniz.

Paslanmış Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir?

Kombi kapatılmalıdır. Balkon veya banyoda bulunan vanalar suyun boşaltılmasını sağlar. Bu vanalara suyu boşaltmalısınız.

Boşaltma işlemi bitince kombi giriş vanaları olarak bilinen 2 filtre bulunur. Bu vanalar anahtar ile açılmalıdır.

Ardından içerisindeki süzgeçler çıkarılmalıdır. Bu filtreler çamaşır suyu dolu kabın içerisinde bekletilmelidir.

Peteklerdeki radyatör vanalarının altlı ve üstlü olacak şekilde kapatılmalıdır. Bunun sonucunda petekleri yerinden çıkartıp banyoya taşıyabilirsiniz.

Petekler taşınırken dikkatli olunması gerekir. Petek içerisine tazyikli su verilerek iyice temizlenmelidir. Su kirliden berrağa dönene kadar bu işleme devam etmelisiniz.

Diğer petekler için de aynı işlem yapılmalıdır. Daha sonra sıra ile petekleri yerlerine takmalısınız.

Filtre yerine takılınca da peteklere eski seviyesine kadar su basmalısınız. Vanaları kapatıp havalarını almalısınız. Çünkü peteklerdeki hava ısınmaya engel olmaktadır.

Hava alma işlemini petek purjöründen su gelmeye başladığında durdurabilirsiniz. Bu işlemlerin sırasıyla olması gerekir. Aksi takdirde, kaloriferler bozulabilir.

Sararan Kalorifer Petekleri Nasıl Temizlenir?

Kalorifer peteğinin çevresini boşaltmalısınız.

Halı varsa kaldırmalısınız.

Peteğin altına havlu veya bez sermelisiniz.

Çamaşır suyu ile petekleri temizlemelisiniz. Ayrıca başka bir temizlik ürününü de kullanabilirsiniz.

Sünger yardımı ile petekleri ovalamalısınız.

İstediğiniz seviyeye geldiğinde nemli bir bezle son kez siliniz.

Ardından kuru bir bez yardımı ile kurulayınız. Eğer bu şekilde çıkmıyorsa peteklerinizi temizlemeniz önerilir.

Bir kat astar boya ile boyayınız.

Ardından üzerine bir kat temizlik boyası ile boyayınız.

Bu sayede ilk günkü beyazlığına kavuşacaktır.

Boya fırçasını da hemen temizlemeyi unutmamalısınız.