İstanbul'un bina haritası çıkarıldı. İBB ve Kandilli Rasathanesi işbirliği ile hazırlanan proje İstanbul'daki konut stokunu ortaya koydu: En fazla yaşlı bina hangi ilçede?

2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan proje, deprem riskinin her gün açıklandığı mega kentin konut stokunu ortaya koydu. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından verileri derlenen "İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi" İstanbul'daki en yaşlı binaların bulunduğu ilçeyi ortaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un bina haritası çıkarıldı. İBB ve Kandilli Rasathanesi işbirliği ile hazırlanan proje İstanbul'daki konut stokunu ortaya koydu: En fazla yaşlı bina hangi ilçede? - Resim: 2

Yapım tarihi 2000 ve öncesine ait bina sayısı Küçükçekmece ve Silivri'de 25-30 bin adet, Beyoğlu, Maltepe, Esenyurt, Kartal, Kağıthane, Sultanbeyli, Sultangazi, Eyüp ve Gaziosmanpaşa'da 20-25 bin adet, Bahçelievler, Arnavutköy, Şişli, Bayrampaşa, Kadıköy, Esenler, Şile, Ataşehir, Avcılar ve Sancaktepe'de 15-20 bin adet aralığında. Büyükçekmece, Başakşehir, Çekmeköy, Tuzla, Zeytinburnu, Beşiktaş ve Çatalca'da ise 10-15 bin adet aralığında 23 yaşında üzerinde bina bulunuyor.

EN YENİ BİNALAR ADALAR, BEYLİKDÜZÜ VE GÜNGÖREN

Yapım tarihi 2000 ve öncesine ait bina sayısının en düşük kaldığı ilçe 5 bin 325 adetle Adalar olurken, onu 6 bin 262 ile Beylikdüzü, 9 bin 800 ile Güngören, 9 bin 961 ile Bakırköy izliyor.

Rapora göre, 7,5 ve üzeri şiddetli bir depremde İstanbul'da 301 bin binanın hafif, 137 bin binanın orta, 39,5 bin binanın ağır, 13,5 bin binanın ise çok ağır hasar görebileceği öngörülüyor.


SIRADAKİ GALERİ

Antakya yerle bir: Drone ile görüntülendi Antakya yerle bir: Drone ile görüntülendi