Edebiyatın ünlü ismi Ömer Seyfettin'in korkunç ölümü: Yalnız öldü ve tek parça halinde bile gömülemedi, peki Ömer Seyfettin'in hastalığı neydi nasıl öldü?

Türk Edebiyatı'nın en önemli isimlerinden Ömer Seyfettin çok genç bir yaşta hayatını kaybetti. Türk edebiyatının en çok okunan yazarlarından olan Ömer Seyfettin sadece 36 sene yaşadı. Türk Edebiyatı'na çok sayıda eser kazandıran ünlü yazar korkunç bir şekilde hayatını kaybetti ve maalesef tek parça halinde de gömülemedi. İşte edebiyatımızın en ünlü isimlerinden olan Ömer Seyfettin'in hüzünlü hikayesi.

Google Haberlere Abone ol
Edebiyatın ünlü ismi Ömer Seyfettin'in korkunç ölümü: Yalnız öldü ve tek parça halinde bile  gömülemedi, peki Ömer Seyfettin'in hastalığı neydi nasıl öldü? - Resim: 1

Kaşağı, Diyet, Pembe İncili Kaftan… Hangimiz bu kitapları okumadık ki? Ömer Seyfettin’in kaleminden çıkan bu hikayelerin Türk edebiyatında da önemli bir yeri var.

Ömer Seyfettin, 1884 yılında Gönen, Balıkesir'de doğdu. Önce Mekteb-i Osmanî'ye, 1893 ders yılı başında da Askerî Baytar Rüştiyesi'ne kaydedildi. Bu okulu 1896'da tamamlayarak Edirne Askerî İdadîsi'ne devam etti. 1900'de İdadî'yi bitirerek İstanbul'a döndü. Burada Mekteb-i Harbiye-i Şahâne'ye başladı.

Ömer Seyfettin, mezuniyetten sonra piyade asteğmeni rütbesiyle, merkezi Selanik'te bulunan Üçüncü Ordu'nun İzmir Redif Tümeni'ne bağlı Kuşadası Redif Taburu'na tayin edildi. 1906'da İzmir Jandarma Okulu'na öğretmen olarak atandı. Seyfettin ocak 1909'da Selanik Üçüncü Ordu'da görevlendiridi. Selanik'te çıkmakta olan Hüsün ve Şiir dergisinin ismi Akil Koyuncu'nun istek ve ısrarı üzerine Genç Kalemler'e çevrildikten sonra 11 Nisan 1911'de Ömer Seyfettin'in Yeni Lisan isimli ilk başyazısı imzasız olarak yayımlandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi