Bu hataları sakın yapmayın! Doğalgaz faturasını yarı yarıya düşürmek için yapmanız gereken yöntem belli oldu

Havalar soğurken doğal gaz faturaları şimdiden düşündürmeye başladı. Faturalar, bütçeyi oldukça sarsabiliyor. Kış aylarının korkulanı doğal gaz faturası her sene tedirginlik yaşanmasına neden oluyor. Birçok insan doğal gaz faturasının daha geç gelmesi için kombiyi açmayı erteliyor. Ancak artan soğuklar ile birlikte açılan kombilerin bakımına dikkat etmek ve doğal gaz faturasını düşürmek için uygun yolları izlemek faturalarınızın çok daha düşük gelmesini sağlayabilir.

Google Haberlere Abone ol
Bu hataları sakın yapmayın! Doğalgaz faturasını yarı yarıya düşürmek için yapmanız gereken yöntem belli oldu - Resim: 3

DOĞAL GAZ TASARRUFUNDA EN SIK YAPILAN YANLIŞ

Bütün elektronik aletlerde olduğu gibi ilk çalıştırmada kombiler fazla enerji ve doğalgaz çekerler. Pek çok ev sahibi, evi ısınınca kombisini kapatır ve soğumaya başlayınca tekrar açar. Böylece tasarruf yaptığını zannederken, faturasını daha fazla kabartır. Bir ısı ayarlayıcı timer kullanmak çok daha faydalıdır. Isının yeterince sıcak olduğunda düşük derecelere inmek, düşük olduğunda yükseltmek en doğru uygulamadır. Ayrıca, kombinizin senelik bakımını yaptırmak da ısı tasarrufu sağlayacaktır.

ISI YALITIM LEVHALARI

Isı kayıplarının en fazla olduğu noktalar radyatör arkaları. Yapı marketlerden kolaylıkla temin edinilecek bu ısı yalıtım levhalarını radyatör arkalarına yerleştirerek önemli miktarda ısı kaybını kaybını önlemiş ve doğalgazda tasarruf sağlamış olursunuz.

PERDELER İLE RADYATÖR BİRLEŞMEMELİ

Perdelerin radyatör üzerinde sonlandırılması gerek. Zemine kadar inip, radyatörün önünü kapatmamasına dikkat edilmeli.

RADYATÖR İLE KOLTUK ARASINA MESAFE KONULMALI

Radyatör ile koltuk arasında 20-25 santim açıklığın olması lazım ki sağlıklı bir ısınma gerçekleşebilsin.

HAVALANDIRMA MENFEZİ KAPATILMAMALI


Hem verimli hem güvenli kullanım için havalandırma menfezleri son derece önemli. Kullanıcılar toz, soğuk, rüzgardan dolayı bunu kapatıyorlar. Bu da son derece tehlikeli. Uzmanlara göre, güvenli kullanım için kombilere gaz dağıtım şirketinin bilgisi dışında müdahale edilmemeli, yer değişikliği yapılmamalı.


SIRADAKİ GALERİ

Emekli maaşı 3 bin 500 TL üzerinde olanlar müjde Emekli maaşı 3 bin 500 TL üzerinde olanlar müjde