2023 Temmuz Asgari Ücret Rakamını duyurdu. Hükümet kaynaklarından aldığı bilgiyi aktaran Fatih Portakal asgari ücrete ne kadar zam geleceğini açıkladı

Milyonların gözü kulağı temmuz ayında yapılacak olan maaş zamlarında. Gazeteci Fatih Portakal da, asgari ücretlilere temmuz ayında ne kadar zam yapılacağını açıkladı. Hükümet kaynaklarından edindiği bilgiyi paylaşan Portakal, temmuz 2023 yılı asgari ücret rakamını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
2023 Temmuz Asgari Ücret Rakamını duyurdu. Hükümet kaynaklarından aldığı bilgiyi aktaran Fatih Portakal asgari ücrete ne kadar zam geleceğini açıkladı - Resim: 1

Mayıs ayının açıklanmasıyla birlikte 5 aylık enflasyon oranı da belli oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0,04 arttı, yıllık bazda TÜFE yüzde 39,59 oldu.

5 aylık enflasyon yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. Bu rakam milyonlarca memur ve emeklinin zammı için kritik önem taşıyor.

Memur, memur emeklisi ve emekliler enflasyon oranında zam alacak. bunun yanında temmuz ayında maaş zamlarına refah payı da eklenecek. Haziran ayı enflasyon oranın da açıklanmasıyla birlikte ortalama yüzde 18 ile yüzde 20 arasında bir 6 aylık enflasyon verisi elde edilmiş olacak.

Memurlar, memur emeklisi ve emeklilerin gözü kulağı da temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına çevrilmişken asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili gazeteci Fatih Portakal'dan dikkat çeken bir kulis bilgisi geldi ve Portakal rakamın ne kadar olacağını açıkladı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi