2023 işsizlik maaşı ne kadar? 2023 asgari ücret rakamı açıklandı, işsizlik maaşı ücreti güncellendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni asgari ücreti 8500 lira olarak açıklamasından sonra gözler işsizlik maaşı ve yaşlılık aylığı maaşlarının ne kadar olduğunu çevrildi. İşte asgari ücrete yapılan zam sonrası 2023 işsizlik maaşları ve yaşlılık aylığı rakamları...

Google Haberlere Abone ol
2023 işsizlik maaşı ne kadar? 2023 asgari ücret rakamı açıklandı, işsizlik maaşı ücreti güncellendi - Resim: 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti açıkladı.

Erdoğan, "Ülkemizde 2002 yılında 184 lira olan bizim dönemimizde nominal olarak 30 kat reel olarak yüzde 142 artmıştır. Tüm gelirlerin asgari ücret kadar kısmını muafiyet kısmına dahil etmiştik. Yıl içinde enflasyondaki artış asgari ücreti 5 bin 500 liraya çıkarmaya yöneltti. Sırtımızda bu devletin küfesi var. Yıl içinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 kümülatif yüzde 95 artış sağladık. Sırtında küfe olmayanlar atıyorlar. Çünkü bir sıkıntısı yok. 85 milyon nüfusu olan ülkemiz bu yıl 1 milyonun üzerinde artış daha söz konusu nüfus olarak. 86 milyonu aşması mümkün. Bu ayla birlikte enflasyonun hızla aşağıya düşüşüne şahitlik edeceğiz. Yıl ortasında yüzde 30'lu yıl sonu yüzde 20'li rakamlara indirmekte kararlıyız." dedi.

"ASGARİ ÜCRET 2023 YILINDA 8 BİN 500 LİRA"

Erdoğan, "Biz milletimizle birlikte varız. Milletimiz için varız. Milletimizle birlikte var olmayı sürdüreceğiz. Diğer tüm hususlar gibi asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atıyoruz. Şimdi sizlerle önümüzdeki yılın asgari ücretini paylaşmak istiyorum. Gerek bakanımıza gerek TİSK Başkanımıza şahsım ve milletim adına kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Net asgari ücret 2023 yılında inşallah 8 bin 500 lira olarak aramızda mutabık kaldık" diye konuştu.

Peki  yeni asgari ücretten sonra işsizlik maaşları ve yaşlılık aylığına ne kadar zam geldi?