1915 Çanakkale Köprüsü uçurdu. Köprü açıldı, Çanakkale'de arsa fiyatları yüzde 100, emlak yüzde 50 artış gösterdi. Çanakkale'de bu bölgeler revaçta. Çanakkale'de asıl yükseliş bundan sonra başlayacak. İlgi Lapseki, Biga ve Çan’da yoğunlaşıyor

1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Köprü hizmete açılmadan önce Çanakkale'de konut, arsa fiyatları tavan yapmıştı, köprü ulaşıma açıldıktan sonra ise fiyatlar katlandı. Emlakçılar Çanakkale'deki bazı bölgelere dikkat çekti ve asıl yükselişin bundan sonra olacağını belirti.

Google Haberlere Abone ol
1915 Çanakkale Köprüsü uçurdu. Köprü açıldı, Çanakkale'de arsa fiyatları yüzde 100, emlak yüzde 50 artış gösterdi. Çanakkale'de bu bölgeler revaçta. Çanakkale'de asıl yükseliş bundan sonra başlayacak. İlgi Lapseki, Biga ve Çan’da yoğunlaşıyor - Resim: 1

1915 Çanakkale Köprüsü, açılmadan önceki bir yılda bölgedeki arsa fiyatlarını yüzde 100 oranında yükseltirken, açılıştan sonrada konut fiyatlarını artırdı. Köprü, Çanakkale-İstanbul arasındaki mesafeyi 2,5 saate indirince İstanbulluların talebiyle, Çanakkale merkezdeki konutların metrekare fiyatları yüzde 50 yükselerek 15 bin liralara kadar çıktı. Konut dışında bölgede özellikle arsa yerine araziye yatırımı önerilirken, imar planlarının çıkmasıyla bu tarz yerlerin fiyatlarının katlanabileceği kaydedildi.

Köprü açılışıyla birlikte özellikle Çanakkale merkezdeki konutlara yönelik talep artışı olduğunu belirten Remax Troia brokerlarından Aytek Topuzoğlu, “Köprü, İstanbul Çanakkale arasındaki mesafeyi 2,5 saate indirdi. Böyle olunca açılışa yakın özellikle İstanbul’dan gelen talep artışıyla birlikte son 6 ay içinde konut m2 fiyatları 10 bin TL’den 15 bin TL’lere çıktı. 6 ay önce 1,5 milyon liraya 150 m2’lik yeni bir ev alınabilirken, şimdi bu evlerin fiyatı 2 milyon 200 bin TL’lere çıkmış durumda” dedi. Bölgedeki arsalarda rakamların doygunluk rakamlarına ulaştığını aktaran Coldwell Banker Kale Brokeri Hüseyin Öner ise fiyat artışlarının bundan sonraki 6 aylık süreçte enflasyon oranında artmasını beklediklerini kaydetti.