14 Mayıs'tan Sonra Dolar Kuru Ne Olur? Dünya Devi Yatırım Bankası JP Morgan Dolar Kuru için İki Farklı Rakam Verdi

Seçimlere günler kala döviz piyasasıyla ilgili açıklamalar da peş peşe geliyor. Vatandaşlar da 14 Mayıs sonrasında doların ne olacağını merak ediyor. İşte bununla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme dünya deve bir bankadan Morgan Stanley'den geldi ve 14 Mayıs sonrası için iki farklı dolar seviyesini açıklarken Amerika merkezli yatırım bankası JPMorgan da seçim sonrasında doların ne kadar olacağını net rakam vererek duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
14 Mayıs'tan Sonra Dolar Kuru Ne Olur? Dünya Devi Yatırım Bankası JP Morgan Dolar Kuru için İki Farklı Rakam Verdi - Resim: 1

Morgan Stanley ekonomist ve stratejistleri Dolar/TL ’de seçim öncesinde keskin bir düzeltme beklemezken, kısa vadede risklerin yukarı yönlü olduğunu değerlendirdi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, kurum 14 Mayıs’taki seçimi kim kazanırsa kazansın ilk aşamada kurun yükseleceğini öngördü.

Hande Küçük, Alina Slyusarchuk ve James K Lord’un aralarında bulunduğu ekonomist ve stratejistlerin yayımladığı 5 Nisan tarihli raporda, “Seçimlere kadar Türk Lirası'nı görece dengeli tutmak yönündeki güçlü eğilim göz önüne alındığında, yerlilerin Döviz işlemlerine yönelik düzenlemelerin artmasını ve TCMB tarafından liralaşma yönünde daha sıkı adımlar atılmasını bekliyoruz” denildi.

SEÇİMİ CUMHUR İTTİFAKI'NIN KAZANDIĞI SENARYO

Raporda, seçimi Cumhur İttifakı’nın kazanması senaryosunda, düşük faiz politikasının süreceği, finansal koşullar ile piyasa faizlerinin alternatif araçlar ile bankacılık sektörü düzenlemeleri ile belirlenmeye devam edeceği öngörüldü.

Bu senaryoyla ilgili şu değerlendirmeler yapıldı:

"Rusya ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) gibi bölgesel ortaklardan gelen koşullu para akışları, düzenleyici adımlar ve aktif rezerv yönetimi ile döviz kurundaki düzeltme ilk aşamada sınırlansa da artan dengesizlikler göz önüne alındığında dolar/TL’de yılın son çeyreğinde keskin bir düzeltme bekliyoruz.

Bu, politika faizinde kısmi bir tersine dönüşü tetikleyebilir, ancak muhtemelen enflasyonda yukarı yönlü bir hareketle ve yeni bir makro politika çerçevesi getirilene kadar 2024’te gerçekleşecek bir resesyonla sonuçlanacaktır."