1000 liranın altını gören gram altın için net konuştu: İslam Memiş'ten yatırımcılara kritik uyarı geldi: 'Kandırılırsınız' dedi, altının ulaşacağı o seviyeyi açıkladı

İslam Memiş'ten gram altın, dolar ve piyasalardaki gelişmelere dair yeni açıklamalar geldi. Gram altında yıl sonu için 1450 lira öngörüsünü sık sık tekrarlayan İslam Memiş, ekranlarda tekrar 1000 lira altının görülmesi sonrası merak edilen soruya yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
1000 liranın altını gören gram altın için net konuştu: İslam Memiş'ten yatırımcılara kritik uyarı geldi: 'Kandırılırsınız' dedi, altının ulaşacağı o seviyeyi açıkladı - Resim: 1

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki gelişmelere dair yeni değerlendirmelerde bulundu. Ekranlarda yeniden 1000 liranın altını gören gram altın fiyatı için 'Gram altında yıl sonu öngörüsü değişti mi?' sorusuna yanıt veren İslam Memiş, çarpıcı bir iddiada bulundu.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, ilk olarak döviz rakamlarına değindi:

"Dolar TL kuru serbest piyasalarda 18.61-63 aralığında. Euro TL serbest piyasalarda 18.02-08 lira aralığında. Daha önceki haftalarda dolar TL'de makas aralığı vardı, şimdi euro TL'de makas aralığı var. Euro dolar paritesi 0.97 seviyesinde. ABD tarım dışı istihdam verisiyle dolar endeksinde yükseliş vardı. 113 seviyesine kadar yükseldi, buradan tekrar satış dalgası gelmesi muhtemeldir. Euro dolar paritesi, sterlin dolar paritesi, altının ons fiyatı ve gümüş ons fiyatında satışlar oldu. Bu değer düşüşünün nedeni budur. Brent petrol 96-99 dolar aralığına sıkıştı. OPEC toplantısı vardı, ABD artırım istemişti üretimde, buna sıcak bakılmadı ve dolayısıyla petrollerini ucuz satmak istemiyorlar. Biden çıktı, "petrolde yükseliş Suudi Arabistan ve Rusya'dır" dedi. Petrol fiyatlarında yılın son çeyreğinde 120-130 dolara kadar yükselişler mümkün olabilir. Her yükseliş pompa fiyatlarına da zam olarak yansıyacaktır, bu da kaçınılmaz son olacaktır."