Zamlar iftar sofralarını da vuracak. Ramazan menüsü fiyatında iki kattan fazla artış var

Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala, 11 Mart'ta yapılacak ilk iftar sofrasına yönelik hazırlıklar devam ediyor. Ancak, bu sene orucunu restoranlarda açmayı planlayanlar, fiyat artışlarından pek memnun değil. Geçen sene İstanbul'da kişi başına 300 ila 400 lira arasında olan iftar menüsü fiyatları, bu yıl 500 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Zamlar iftar sofralarını da vuracak. Ramazan menüsü fiyatında iki kattan fazla artış var

Ramazana sayılı gün kala restoran ve lokantalar iftar menülerini belirliyor.

NTV'den Beyzanur Özer'in haberine göre iftariyelik, çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerde geçen seneye oranla en az iki kat artış var.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, geçen sene işletmesinde 900 TL olan iftar menülerinin 2 bin 500 TL'ye kadar çıktığını dile getirdi.

İKİ KAT ZAM

Bingöl, "Menülerde yüzde 100'e yakın zam beklenirken 4 bin ile 5 bin arasında değişecek. Şu anda bizim derneğimize de gelen en çok şikayetlerin başında restoran ve lokanta benzeri yerlerin fiyatlarının çok yüksek olduğu... Bu sene de yüzde 100'den aşağı olacağını düşünmüyorum." dedi.

Müşteriler, artan fiyatlardan şikayetçi olduğunu dile getirirken birçoğu artık evde oruç açmanın daha uyguna geleceğini söylüyor.

TEMEL NEDEN KIRMIZI ET FİYATLARININ ARTMASI

Gıda ürünlerinde, özellikle de kırmızı et fiyatlarındaki artış menülerin zamlanmasının temel nedeni olarak aktarılırken müşteriler ise denetimlerin artmasını istiyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ramazan iftar Zam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin