Yumurta fiyatlarını uçuracak karar. Rusya, Türkiye'den gelen yumurtalardan vergi almayacak. Tarih verildi

Yumurta fiyatlarını uçuracak karar Rusya'dan geldi. Rusya'nın Türkiye'den ithal ettiği ürünlere uyguladığı yaptırımlar ya da kolaylıklar Türkiye'deki fiyatları etkiliyor. Rusya'nın alımına başladığı veya satışına kolaylık sağladığı ürünler Türkiye'de zamlanıyor. Bu ürünler bazen domates bazen de turunçgiller olabiliyor. Rusya Türkiye'den yumurta ihracatına yönelik önemli bir vergi kararı aldı. Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev kararı açıkladı ve tarih verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yumurta fiyatlarını uçuracak karar. Rusya, Türkiye'den gelen yumurtalardan vergi almayacak. Tarih verildi

Rusya Tarım Bakanı Patruşev, Rossiya devlet televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Rusya’ya yumurta ithalatı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Yumurtanın sezonluk bir ürün olduğuna dikkati çeken Patruşev, bu yüzden bu dönemde yumurta fiyatlarının arttığını bildirdi.

Yıl başından sonra yumurta fiyatlarının düşeceğini umduğunu dile getiren Patruşev, "Bu hafta, Azerbaycan’dan bize (Rusya’ya) yumurta ulaşmasını bekliyoruz. Zaten Türkiye’den 2-3 hafta içinde ithalat vergisi olmadan yumurta geleceğini düşünüyorum. Bu da fiyatları ayarlamamıza olanak tanıyacak." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 14 Aralık’ta yaptığı konuşmada, yumurta ithalatının zamanında açılmaması nedeniyle ülkede yumurta fiyatlarının arttığını belirterek, Türkiye’den yumurta ithalatının gündemde olduğunu bildirmişti. Putin, "(Türkiye ile) Tarım alanı dahil ekonomik bağlarımız güzel şekilde gelişiyor." demişti.

Rusya'nın Türkiye'den gelen yumurtalarda vergi almayacağı açıklamasının Türkiye'deki yumurta fiyatlarını etkilemesi bekleniyor. Uzmanlar yumurta fiyatlarına yeni zamların gelebileceğini belirtti.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin