Yerli ve milli teknoloji ile dünyada ilkler arasına girdi: Türk firmadan büyük başarı, dünyada bu işi yapan ilk 5 firmadan biri oldu

Depo ve raf sistemleri alanında küresel çapta projelere imza atan, dünyanın en büyük e-ticaret firmaların akıllı raflarını ve depolarını üreten Temesist Şirketler Grubu dünyada bu işi yapan ilk 5 firma arasına girdi.

Yerli ve milli teknoloji ile dünyada ilkler arasına girdi: Türk firmadan büyük başarı, dünyada bu işi yapan ilk 5 firmadan biri oldu

Depo ve raf sistemleri alanında küresel çapta projelere imza atan, dünyanın en büyük e-ticaret firmaların akıllı raflarını ve depolarını üreten Temesist Şirketler Grubu, ihracatta hedef büyüttü.

2023 yılını, bir önceki yıla oranla ihracatta yüzde 30 büyüme ile kapattıklarını ifade eden Temesist Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, 2024 hedefinin ise yüzde 50 artış olduğunu belirtti. 2024 yılında yurt dışı çalışmalara daha fazla imkân ve hız vereceklerini duyuran Gül, "Yurt içinde de şu an pazar lideriyiz. Yurt içi ve yurt dışı hedeflerimizi 2024 yılında yüzde 50 civarında arttırmış durumdayız." dedi.

MEKİK ROBOTU FUARDA SERGİLEYECEK

Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen 4 yönlü robot konusunda ise sona geldiklerinin bilgisini paylaşan Gül, "Uzun zamandır Ar-Ge çalışmalarını yaptığımız Fourway mekik robotu yaklaşık bir aydan beri fabrikamızda deniyoruz ve sonuç çok başarılı.  Türkiye'de bunu ilk üreten, ilk piyasaya sunan firma olmanın gururunu yaşıyoruz. Robotu ilk olarak İzmir'de daha sonra Almanya'da katılacağımız fuarlarda sergileyerek Türkiye pazarında da büyük bir yenilik başlatmış olacağız. Temesist; Türkiye'de ilk, dünyada da bu işi yapan ilk 5 firma arasındaki yerini almış olacak.” dedi

YENİ FABRİKA YATIRIMI GELİYOR

Depo ve raf sistemleri alanında küresel çapta projelere imza atan, dünyanın en büyük e-ticaret firmaların akıllı raflarını ve depolarını üreten Temesist Şirketler Grubu, 44. yılını düzenlediği etkinlikle kutladı.

Türkiye'de, Depo Raf Sistemleri sektörünün öncü firması olduklarını, girişimci ve yenilikçi vizyonu ile sadece Türkiye’de değil, dünya pazarlarında da tercih sebebi olduğunun altını çizen Temesist Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, hem yurt içi hem de yurt dışı satış hedeflerinin üzerine çıktıklarını belirtti. "Yakaladığımız bu başarıda şirketimizin marka değeri, gücü ve kalitesi çok önemli bir etken oldu. Özellikle İngiltere, Almanya, Polonya pazarında niş işlere imza attık." değerlendirmesinde bulunan Gül, 2024 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanacak yeni fabrika yatırımıyla kapasitede yüzde 20 artış yapacaklarını ve çalışan sayısının 600'e çıkacağını duydu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK! 4 YÖNLÜ ROBOT 

Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve 3 yıldan beri AR-GE çalışmalarını devam ettirdikleri 4 yönlü robot konusunda sona geldiklerinin bilgisini paylaşan Gül, "Fourway mekik robot yaklaşık bir aydan beri fabrikamıza deniyoruz ve sonuç çok başarılı. İlk 10 robotu imalat bandından çıkardık ve hepsinin testleri yapıldı.

İlk yıl için hedefimiz 500 adet rakamına ulaşmak. İnşallah bu rakamlara ulaşıp ileriki yıllarda ihracat ağırlıklı olarak bu robotu tüm dünyaya lansmanını yapabiliyor oluruz. Türkiye'de bunu ilk üreten, ilk piyasaya sunan firma olmanın gururunu yaşıyoruz. Robotu ilk olarak 13-16 Şubat'ta İzmir'de gerçekleşecek olan Pack Fair Türkiye Ambalajlama Paketleme Teknolojileri Fuarı'nda akabinde 19-21 Mart tarihlerinde Almanya'nın Stuttgart şehrinde gerçekleşecek olan Logimat Lojistik Depolama fuarında sergileyeceğiz" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin