Vegan beslenme metoduna taze kan. Kemal Kükrer'in geleneksel fermantasyonla gelen 9 farklı ürününe vegan sertifikası verildi

V-Label Almanya Ofisi tarafından hazırlanan rapora göre küresel bazda vegan pazarı 2035 yılında 290 milyar dolara ulaşacak. Dev pazara geleneksel ürünlerle katılmaya hazırlanan Kemal Kükrer, 9 farklı ürünü için vegan sertifikası aldı.

Google Haberlere Abone ol
Vegan beslenme metoduna taze kan. Kemal Kükrer'in geleneksel fermantasyonla gelen 9 farklı ürününe vegan sertifikası verildi

Son dönemlerde popüler olan vegan beslenme metoduna Kemal Kükrer de katıldı. 9 farklı ürününe vegan sertifikası alan Kemal Kükrer, önümüzdeki dönemlerde vegan ürünlerin üretimine daha fazla yatırım yapacaklarını açıkladı.

Vegan tüketime uygun olan ürünleri için Vegan Sertifikası alan marka, bu ikonu etiketlerine taşıyarak vegan beslenmeye özen gösteren tüketicilerine farklı seçenekler sunmaya başladı. Kemal Kükrer Organik Elma Sirkesi, Organik Üzüm Sirkesi, Elma Sirkeleri, Üzüm Sirkeleri, Yudumluk Dört Hırsız Sirkesi, Yudumluk Sandaloz Sakızlı Elma Sirkesi, Yudumluk Elmalı Alıç Sirkesi, beyaz sirke ve Nar Ekşisi ürünleri için vegan sertifikası alan Kemal Kükrer’in bağlı bulunduğu Ajinomoto İstanbul konu hakkında şunları aktardı:

ÇAĞIN ŞARTLARINI YAKALIYORUZ 

“Markamız çağın şartlarını yakalama hedefi ile yeni talep ve trendlere uygun en sağlıklı üretimi yapma vizyonuyla hareket ederek vegan dünyasına da “merhaba” dedi. Hepimizin bildiği gibi vegan ve vejetaryen beslenme çeşidini uygulayan insan sayısı gün geçtikçe artıyor. Gerek hayvan haklarına duyarlılık gerekse de karbon ayak izinin azaltılması amacıyla tercih edilen vegan, yani bitkisel bazlı beslenme metodu, diğer yandan artan nüfusun beslenme ihtiyacına da alternatif olarak görülüyor. Haliyle gıda sektörü de tüketici taleplerinden yoğun bir şekilde etkilenen bir sektör olduğu için üretimini yükselen trendlere ve tercihlerin değişimine göre şekillendiriyor.” 

VEGAN PAZARI 290 MİLYAR DOLAR OLACAK

Bu değişimin Türkiye Vegan Birliği’nin V-Label Almanya Ofisi tarafından yapılan Proveg International raporunda açıkça ortaya konulduğunu belirten Ajinomoto İstanbul yetkilileri, rapora göre küresel bitki bazlı gıda sektörünün 2027 yılına kadar 74 milyar ABD dolarına ulaşacağının ve yıllık büyüme oranının yüzde 12 olacağının öngörüleceğini hatırlattı. Yetkililer, “Gelişmiş ülkelerin et, süt, peynir gibi hayvansal proteinlerin yerini alacak olan alternatif bitkisel bazlı proteinler için önemli yatırımlar yaptığı da yine raporda mevcut. Diğer yandan pazarın bu sayede 2035 yılına kadar dünya çapında 290 milyar dolara ulaşacağı da ifade ediliyor. Biz de daha fazla tüketicimize ulaşmak ve onları mutlu etmek adına bu pazarda varlığımızı güçlendirmeye, yeni ürünlerimizle pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin