Türkiye'nin akaryakıt devi yabancılara satılıyor! Ülkenin dört bir yanında istasyonu vardı

Türkiye'de 300'den fazla istasyonu bulunan Zeren Group bünyesindeki akaryakıt zinciri Alpet, bir kez daha el değiştiriyor. Şirketin hisselerinin yüzde 49'u mart ayında yabancılara satılmıştı. Şirketin elinde bulundurduğu çoğunluk hisselerinin satışı için aynı fon ile yeniden masaya oturduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin akaryakıt devi yabancılara satılıyor! Ülkenin dört bir yanında istasyonu vardı

Zeren Group tarafından 2023 yılında Altınbaş Holding'den satın alınan Alpet, yeniden el değiştirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin önemli akaryakıt markalarından olan ve ülke genelinde 300’ün üzerinde istasyonu bulunan akaryakıt zinciri Alpet'in hisselerinin büyük bölümü için yabancı bir fonla müzakere yürütülüyor.

YÜZDE 49’U DEVREDİLMİŞTİ

Türkiye'nin akaryakıt devi yabancılara satılıyor! Ülkenin dört bir yanında istasyonu vardı

Zeren Group, geçtiğimiz mart ayında Alpet'in yüzde 49'unun Virgin Adaları merkezli Mount Private Capital'e satışı için anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Gazeteci Olcay Aydilek'in haberine göre, Zeren Group ile aynı fon arasında yeni hisse satışı için görüşmelere başlandı.

TP ANLAŞMASI İPTAL OLMUŞTU

Türkiye'nin en büyük akaryakıt markalarından biri olan Alpet'in sahibi Zeren Group, geçtiğimiz yıl TP Petrol Dağıtım A.Ş.’yi satın almak için anlaşmaya varmış ancak imzaların atılmasına kısa bir süre kala taraflar masadan kalkmış ve söz konusu satış iptal olmuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin