Toplu taşımada tek kart dönemi. Türkiye Kart'ta yeni gelişme. Tarih verildi. Kredi kartlarına entegre edilecek

Toplu taşımada her şehir için ayrı kart taşımada sona gelindi. Türkiye Kart, 2024 sonuna kadar Türkiye‘nin yüzde 50’sinden fazlasını kapsayacak. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten Türkiye Kart hakkında bilgi verdi. Kredi kartlarına da Türkiye Kart özelliği verilebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Toplu taşımada tek kart dönemi. Türkiye Kart'ta yeni gelişme. Tarih verildi. Kredi kartlarına entegre edilecek

Türkiye’deki toplu taşıma araçlarında her şehirde farklı kartlar kullanılıyor. Bu da yeni bir şehre ziyaret giden veya çok fazla şehirde bulunan vatandaşlar için çeşitli zorluklar yaratıyor. Tüm toplu taşıma kartlarının birleştirilmesi için PTT tarafından Türkiye Kart projesi hayata geçirildi. Türkiye Kart, bu yılın sonuna kadar Türkiye’nin yarısından fazlasını kapsayacak.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, “Türkiye Kart uygulamasının 2024 yılı sonu itibarıyla Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazlasını kapsamasını hedefliyoruz, sonraki yıl da ülkenin tamamına yayılmasını öngörüyoruz” dedi.

Türkiye Kart ile vatandaşlar ek belge hazırlama derdi olmadan Türkiye Kart entegrasyonunun bulunduğu tüm şehirlerde öğrenci, öğretmen, engelli, gazi indirimlerinden yararlanabiliyor. Ayrıca bu kartlar ile aktarma indirimlerinden de faydalanılabiliyor.

PTT AŞ Genel Müdürü Gülten, Türkiye Kart’ın sadece toplu ulaşım kartından ibaret olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Bu, tek başına bir toplu ulaşım kartı değil. Toplu ulaşım kartı çıkaran belediyelerimiz, idarelerimiz kendi kartlarını çıkarmaya devam edecekler. Üzerine Troy gibi bir Türkiye Kart logosu bulunanlar, entegre olunan illerimizde de geçerli olacak. Kart çıkaran yerler Türkiye Kart özelliğiyle de çıkarabilirler.”

Toplu taşımada tek kart dönemi. Türkiye Kart'ta yeni gelişme. Tarih verildi. Kredi kartlarına entegre edilecek

Gülten, oluşan ihtiyacın ardından toplu ulaşım kartlarının bir arada kullanılabileceği ortam oluşturmak için Türkiye Kart uygulamasını başlattıkları bilgisini vererek, "PTT olarak Türkiye Kart'ı hayata geçirdik. Şu anda yavaş yavaş tüm şehirlerle Türkiye Kart entegrasyonumuzu sağlıyoruz." dedi.

Kredi kartıyla da birçok yerde toplu taşıma aracı kullanılabildiğini anımsatan Gülten, bu kartlarla binişlerin indirim ve aktarma gibi durumları desteklemediğini anlattı. Gülten, özellikle askerler, öğretmenler ve engelli vatandaşların gittikleri her ilde kart almak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Gülten, Konya'da Türkiye Kart'ın kullanıldığına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Şu an Rize ile anlaşma yaptık, ilerleyen dönemde Kayseri'de de geçerli olacak. Dolayısıyla vatandaşlarımız bir ilden diğerine gittiğinde kendi indirim tarifelerinden faydalanabilmek için yeni bir kart çıkartma ihtiyacı duymayacak. Türkiye Kart, ülke ekonomisine de faydalı olacak. İl sayısı arttıkça umarım tüm vatandaşlarımızın cebinde bir Türkiye Kart olacak."

Türkiye Kart'ın yayılmasında belediyelerin de etkili olduğunu vurgulayan Gülten, "Belediyelerimiz bu konuya destek verdikleri sürece Türkiye Kart entegrasyon süreci bir yıl içinde tamamlanıyor. Çoğu belediyelerimizle görüşmelerimize başladık. Türkiye Kart uygulamasının 2024 yılı sonu itibarıyla Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamasını hedefliyoruz. Sonraki yıl da ülkenin tamamına yayılmasını öngörüyoruz." diye konuştu.

Kredi kartlarına da Türkiye Kart özelliği verilebildiğine işaret eden Gülten, bu projenin dünyada örneği bulunmayan bir teknoloji olduğunu söyledi. Gülten, Türkiye Kart ekosisteminin karekod ve cep telefonuyla ödemeleri de desteklediğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin