Temmuz ayında asgari ücrete zam müjdesini verdi. Uzman isimden canlı yayında flaş açıklamalar: Temmuzda bir zam daha var, emekliler için ise çok kritik uyarı!

Asgari ücrete yapılan 17 bin 2 liralık 2024 zammını tv100 canlı yayınında değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun Temmuz ayında yeni bir zam olup olmayacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. Emekliler için de kritik uyarılar yapan Özgür Erdursun, SGK'ya yapılacak müracaatlarda yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Google Haberlere Abone ol

Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti duyurdu. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren asgari ücret yüzde 49.1 zamla 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Asgari ücretin açıklanmasının ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, tv100 canlı yayınında Kerem Kırçuval'ın sorularını yanıtladı.

BİR ZAM DAHA OLACAK

Asgari ücret zammının açıklanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tv100 canlı yayınında yaptığı değerlendirmede asgari ücrete zam gelmesinin değil, asgari ücretin alım gücünün ne olduğunun daha önemli olduğunu söyledi. Yapılan bu zammın yıl içerisinde Temmuz ayında yineleneceği tahmininde da yapan Erdursun, 'Hep birlikte göreceğiz Temmuz ayında asgari ücrete bir zam daha yapılacak. Bu kadar olmasa da %10, %15 maksimum %20 bir zam olacaktır.' şeklinde konuştu.

EMEKLİ OLACAKLAR İÇİN KRİTİK UYARI!

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından gözler işçi ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranına çevrildi. Erdursun yaptığı değerlendirmede emekli aylıklarına gelecek zam oranından önce SGK'ya yapılması gereken müracaatlara dikkat çekti. Erdursun; 31 Aralık'a kadar emeklilik için prim gün sayısı eksik olup doğum borçlanması, yurtdışı borçlanması, askerlik borçlanması gibi hakkı olanların borçlanma için müracatta bulunması halinde %49 daha az ödeme yaparlar. sözleriyle emeklilere kritik uyarılarda bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin