Şubat ayı enflasyonu açıklandı! Büro Memur-Sen'den zam ve refah payı talebi

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, açıklanan şubat ayı enflasyon oranlarına tepki gösterdi. Yazgan, kamu görevlilerine verilen zamların enflasyon karşısında eridiğini ve maaşların yeniden düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Şubat ayı enflasyonu açıklandı! Büro Memur-Sen'den zam ve refah payı talebi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 67,07 aylık yüzde 4,53 arttı.

Şubat ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından  Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, açıklanan enflasyon oranlarına tepki gösterdi. Yazgan, kamu görevlilerine verilen zamların enflasyon karşısında eridiğini ve maaşların yeniden düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

 ENFLASYON YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Yazgan, şubat ayında TÜFE'nin ocak ayına göre yüzde 4.53, aralık ayına göre ise yüzde 11.54 arttığını açıkladı. Ramazan ayında da fiyat artışlarının devam edeceğini öngören Yazgan, "Kamu görevlileri ve vatandaşların alım gücü korunmalı ve artırılmalıdır." dedi.

TALEPLERİNİ YİNELEDİ

Yazgan, hükümetin piyasalardaki fiyat istikrarını korumak için acil adımlar atması gerektiğini vurguladı. Kiralardaki tavan zam oranı uygulamasının gıda ve diğer tüketim ürünlerinde de uygulanmasını talep eden Yazgan, kamu görevlileri için refah payı, tüm kamu görevlilerine kira yardımı ve büyükşehir tazminatı taleplerini yineledi.

ALIM GÜCÜ ARTIRILMALI

Yazgan, artan enflasyon karşısında kamu görevlilerinin ve vatandaşların alım gücünün korunmasının ve artırılmasının acil olduğunu vurguladı. Hükümetin bu konuda gerekli adımları atmaması halinde, daha büyük sorunlarla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin