SSK ve Bağ-Kur emeklileri hesabınızı kontrol edin. Maaş farkları gece yarısından itibaren hesaplara yatmaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaş zamları yüzde 37.57'den yüzde 49.25'e çıkarılmıştı. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bugün müjdeli haber geldi. Gece yarısından itibaren emekli maaş farkıları hesaplara yatmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
SSK ve Bağ-Kur emeklileri hesabınızı kontrol edin. Maaş farkları gece yarısından itibaren hesaplara yatmaya başladı

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılan zamların farkları bugün itibarıyla hesaplara yatmaya başlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamları artırılarak yüzde 37,57'den yüzde 49,25'e çıkarılmıştı. Geçtiğimiz günlerde gerekli çalışmalar yapılmış ve zammı içeren kanun maddesi Meclis'te onaylanmıştı.

HEMEN BANKA HESABINI KONTROL EDİN

Bu çerçevede SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılan zamların farkları bugün ödenmeye başlıyor. SSK emeklilerine yapılan zammın farkı bugün 6 Şubat, Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın farkı ise 7 Şubat hesaplara yatacak.
Fark ödemeleri aylık alınan banka ve PTT şubelerinde tahsil edilebilecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI

SSK, BAĞ-KUR emekli zammı düzenlemeleri Meclis’ten geçerek yasalaştı ve Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla ek zam yürürlüğe girdi.

Kanuna göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin