SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına müjde. Yeni destekler geliyor. Doğalgaz, elektrik, su faturası desteği. Uçak ve tren biletlerinde indirim

Emeklilerin ekonomik durumunu iyileştirmek için yeni çalışmalar var mı? Bununla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yeni düzenlemeler yapılacağı sinyalini vermişti. Peki o düzenlemeler neler? Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal'dan konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi ve emeklilere yönelik düzenleme içerisinde neler olacağını canlı yayında açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına müjde. Yeni destekler geliyor. Doğalgaz, elektrik, su faturası desteği. Uçak ve tren biletlerinde indirim

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun emeklilere yönelik yeni düzenlemeler için çalışma başlatıldığını duyurmasının kulislerde söz konusu desteklerin neler olduğu da yavaş yavaş konuşulmaya başlandı.

Peki, emeklilerle ilgili ne gibi adımlar atılır? Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal değerlendirdi.

Murat Bal, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, "Belediye hizmetlerinde indirim diyoruz. Bu, belediyeler birliği ile planlanacak bir şey. Su, atık su bedellerinde indirim ve belediye hizmetlerinde, belediye tesislerinde emeklilerle alakalı ciddi bir indirimden bahsediyoruz.

Bunun devamında enerji destekleri diyoruz. Doğalgaz ve elektrik faturalarında bir indirime gidilecek. Bunların hiç birinde bir yüzde belli değil, bunu söylemek gerekiyor" dedi.

Bu kapsamda fatura indirimi, ulaşım ve barınma desteği, düşük faizli kredi imkanı gibi pek çok konuda refahı artıracak düzenlemeler üzerinde çalışılıyor.

 

Detaylara değinen Bal, "Ulaşım desteği. Bu da Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yürütülecek bir proje. Uçaklar ve trenlerde indirim şeklinde. Evi olmayan emekliye kira desteği.

Kira artışlarıyla alakalı emeklilerimize karınca kararınca bir destek sağlanacak. Finans desteği, banka hizmetlerinde indirim, mevduat faizinde artış, refah payı ve taban maaş düzenlemesi" diye konuştu.

Üzerinde çalışılan ve milyonlarca emeklinin gelirini arttıracak düzenlemeler hayata geçirildiğinde söz konusu desteklerden SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı mensubu tüm emekliler faydalanabilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin