Söylentisi bile yetti. Dogecoin'in ödeme aracı olabileceği dillendirildi. 0,08 dolardan 0,09 dolara kadar yükseldi

Kripto piyasasının en büyük "meme coin" olarak bilinen DOGE, sosyal medya platformu X'te ödeme aracı olabileceği yönündeki söylentilerle geçen hafta sonu hızlı bir yükseliş yaşadı. DOGE'un fiyatı, 0,08 doların altındaki seviyelerden %15 artışla 0,09 dolara kadar yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Söylentisi bile yetti.  Dogecoin'in ödeme aracı olabileceği dillendirildi. 0,08 dolardan 0,09 dolara kadar yükseldi

X Payments hesabının duyurulmasının ardından resmi bir açıklama olmamasına rağmen DOGE, spekülasyonun hızlı şekilde yayılmasıyla hafta sonu %10’a yaklaşan bir sıçrama kaydetti. X uygulamasına ödeme özelliğinin çok yakında hizmete alınacağına işaret eden bazı gelişmeler yaşanması Elon Musk'ın favori kripto varlığı olan Dogecoin de bu sisteme entegre edilebileceği beklentilerini güçlendirdi.

investing.com'daki habere göre X Payments hesabının ortaya çıkmasıyla birlikte DOGE, 0,08 doların altındaki fiyatından %15 sıçrayarak 0,09 dolara kadar ulaştı. Ardından haftanın son gününde %2,5’i aşan bir geri çekilme kaydeden DOGE, yeni haftaya da düzeltmeyle başlarken an itibarıyla %2 daha düşerek 0,083 dolara geriledi.

DOGE, Elon Musk’ın favori kripto varlığı olarak bilinirken henüz resmi bir açıklama gelmemesine ya da Musk’ın bu konuyla ilgili bir ipucu vermemesine rağmen bu sıçrama dikkat çekti.

DOGE topluluğu bu gelişmeyle heyecanlasa da bazı piyasa yorumcuları, kripto paranın X’in ödeme sistemine entegrasyonu konusundaki bazı zorlukları dile getirerek bu gelişmeye karamsar bakıyor. Diğer yandan Elon Musk’ın uzun süredir kripto piyasasından uzak kalması da olası bir ödeme entegrasyonunda kripto para kullanımı olasılığını düşürüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin