Sosyetenin gözde mekanı iflas etti. Çok sayıda çalışan işsiz kaldı

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan sosyetenin gözde kayak merkezi Homberg iflas etti.

Google Haberlere Abone ol
Sosyetenin gözde mekanı iflas etti. Çok sayıda çalışan işsiz kaldı

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan sosyetenin gözde mekan ünlü Homberg kayak merkezi, iflas başvurusu yaptı.

Winterberg-Züschen bölgesinde yer alan bu popüler kayak merkezi, 35 hektarlık bir alanda yedi kayak liftine, pistlere, kızak alanlarına ve kayaklı koşu rotalarına sahipti. Ancak, artan maliyetler ve yüksek enerji fiyatları nedeniyle 52 çalışanını işten çıkarmak zorunda kaldı.

Homberg-Ziegenhelle Spor ve Eğlence Şirketi'nin işletmecileri Jan ve Nina Homann, 2022 yılında kayak bölgesinin yüzde 75'ini krediyle satın almıştı.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, ancak yüksek enflasyon oranları, ılıman kış mevsimleri ve yapılan yatırımların geri dönüşsüzlüğü, finansal sorunları daha da derinleştirdi. Homann çifti, çalışanların maaşlarını ödemekte zorlanırken, kayak liftleri için yapılan yatırımlar da boşa gitti.

2024/25 kayak sezonunun başlayıp başlamayacağı ise belirsizliğini koruyor. Homberg kayak merkezi, özellikle sosyetenin ilgisini çeken ve her yıl binlerce kayak severi ağırlayan bir bölgeydi. Ancak, bu sezon kayak severlerin durumu öğrenmeden bölgeye gitmemeleri öneriliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin