Son Dakika... Milyonlarca emekli ve asgari ücretliye kötü haber: Zam yok

Milyonlarca emekli ve asgari ücretli temmuz ayında yapılacak zammı bekliyordu. Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiyi canlı yayında aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Milyonlarca emekli ve asgari ücretliye kötü haber: Zam yok

Milyonlarca emeklinin gözü zam oranlarına çevrildi. Ocak ayındaki zamdan memnun olmayan emeklilerin zam ve refah payı beklentileri artıyor. Zam oranları, haziran enflasyon rakamlarının ardından netleşecek. Emekliler, 6 aylık enflasyon oranı kadar net zam alırken, refah payı ile ilgili belirsizlik sürüyordu.

Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100'ün ses getiren programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiyi verdi.

Burhan, "Emekliler zam bekliyor. Ben Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüştüm. Sadece enflasyon farkı var. Refah payı, ilave bir iyileştirme söz konusu değil. Sadece enflasyon farkı temmuz ayında zam olarak gelecek. Asgari ücrete zam düşünülmüyor." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanıyor. Nisan ayı itibarıyla emeklilerin maaş zammı şimdiden yüzde 18,72 oldu.

Piyasa katılımcıları anketindeki veriler baz alındığında, temmuzda emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 25 oranında zam yapılacak.

Ocak ayında memur emeklisi ile SSK ve Bağkur emeklisinin maaş zammı arasındaki 12 puanlık zam farkı yasal düzenleme ile kapatılmıştı. Böylece tüm emeklilere yüzde 49,25 zam yapılmıştı.

En düşük emekli maaşı 1 Ocak itibarıyla 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti. Kök maaşı 10 bin liranın altında emekli maaşı alan bütün emeklilerin maaşları 10 bin liraya çıkarılmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin