Son Dakika... Bakan Şimşek'ten mart ayı enflasyon açıklaması: Öngördüğümüz şekilde geriledi

Seçim sonrası piyasaların merakla beklediği rakamlar açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, enflasyon rakamları Mart ayında aylık bazda yüzde 3.16 yıllık bazda yüzde 68,50 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklanan enflasyonla ilgili yorum yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Bakan Şimşek'ten mart ayı enflasyon açıklaması: Öngördüğümüz şekilde geriledi
AA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 3,16 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 68,50 seviyesine yükseldi.

 Ekonomistlerin beklentisi mart ayında TÜFE'nin yüzde 3,60 oranında artması, yıllık bazda ise yüzde 69,21 seviyesine yükselmesi yönündeydi.

MEHMET ŞİMŞEK: ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ ŞEKİLDE GERİLEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medyasından konuyla ilgili bir yorumda bulundu.

Şu ifadeleri kullandı: 

Aylık enflasyon, öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi. Para politikasındaki ilave sıkılaşma talepteki dengelenmeye önemli katkı sağlarken dış finansman imkanlarının daha da artması makro finansal istikrarı güçlendirecektir. Deprem hariç harcama kontrolüyle sıkılaşacak maliye politikası ile birlikte tüm bu gelişmeler enflasyon beklentilerinin çıpalanmasını sağlayacak ve dezenflasyon sürecini destekleyecektir. Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin