Sigara, benzin ve motorinden sonra alkol ürünlerine de zam. 2024 yılı zamlarla başladı

2024 ile birlikte sigara, benzin ve motorin fiyatlarına zam gelmişti. Bir zam da alkol ürünlerine yapıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar gelen zammı duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Sigara, benzin ve motorinden sonra alkol ürünlerine de zam. 2024 yılı zamlarla başladı

1 Ocak 2024 itibariyle tütün ürünlerine zam yağdı. Gelen 3 liralık zamla birlikte en ucuz ve en pahalı sigara fiyat listesi güncellendi. Değişik markalardaki en düşük sigara fiyatı 50 TL'ye çıktı. En pahalı sigara fiyatı ise 60 TL'ye yükseldi.

Gelir İdaresi Başkanlığı akaryakıt ÖTV listesini güncelledi. Buna göre 1 litre 95 oktanlı benzinden alınan ÖTV tutarı 7,5265 liradan 2,30 liralık artışla (1,92 kuruş +yüzde 20 KDV yani 38 kuruş) 9 lira 82 kuruşa çıkarıldı. Böylece benzin fiyatlarında ÖTV ve KDV dahil toplam litre başına 2.31 liralık artış oldu. Motorinin 7.05 lira olan ÖTV’si ise 1,80 liralık enflasyon farkı ve 36 kuruşluk KDV ile 2 lira 16 kuruş civarında artırılarak 9 lira 21 kuruşa çıkarıldı. Bu ürünün satış fiyatındaki artış ise 2 lira 17 kuruş oldu. Otogazdan alınan ÖTV tutarı da aynı oranda artırıldı ve bu ürün grubundaki toplam fiyat artışı ise 1 lira olarak uygulandı.

 

ALKOL DE ZAMLANDI

Sigaranın ardından benzin ve motorine ÖTV zammı; şimdi de alkolde fiyat artışı yaşandı. Zam haberini Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar sosyal medya hesabından duyurdu.

Dündar, "İlk zamımız da geldi alkole #ZamGeldi Jack gurubuna" diyerek paylaştı. Dündar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ayrıca zamlı fiyat listesini de paylaştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin