Seyyanen zam tartışması bitti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler çok net konuştu: Emeklilere zam yapılmayacak, seyyanen zam çalışması yok

Yıl başında yapılan düzeltmelerle birlikte emeklilerin zam oranı yüzde 49.5'te kaldı. En düşük emekli maaşı ise 10 bin liraya çıkarıldı. Ancak emeklinin alım gücü yerlerde. Vatandaşların seçim öncesi zam umudunu da AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den çok kötü haber geldi.

Google Haberlere Abone ol
Seyyanen zam tartışması bitti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler çok net konuştu: Emeklilere zam yapılmayacak, seyyanen zam çalışması yok

Emeklilere yapılması beklenen seyyanen zam aylardır dillerden düşmüyordu. Geçinemeyen ve 2024 yılında yapılan zammı da yeterli bulmayan emekliler umutla hükümetten gelecek bir zam açıklaması bekliyordu.

Milyonlarca emekli alım güçlerini biraz daha iyileştirebilecek bir seyyanen zammı beklerken, emeklileri hayal kırıklığına uğratacak şoke eden bir gelişme yaşandı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yerel bir televizyona açıklamalar yaptı. Seyyanen zam iddialarına yönelik açıklamalarda bulunan Abdullah Güler, emeklilerin istediği cümleleri kurmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz” sözleri ise beklentileri artırarak seyyanen zam iddialarını gündeme getirmişti. Hatta hafta sonu yapılan Ankara ve İstanbul'daki büyük mitinglerde Erdoğan'ın yeni bir düzenleme duyuracağı iddia edilmişti.

GÜLER: BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK

Ancak maaşlarına zam bekleyen emekliler hafta sonu istediği haberi duyamadı.

Durum böyle olunca gözler yeniden AK Parti'ye çevrildi. Seyyanen zam olacak mı? Emekli maaşları artacak mı? soruları vatandaşlar tarafından yanıt ararken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den emeklileri üzecek haber geldi.
"BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK"

Büyük Sivas Haber TV’ye konuşan Güler emekliler için hazırlanan bir seyyanen zam dosyasının masalarında olmadığını, böyle bir çalışma yürütülmediğini duyurdu.

Güler'in emekli maaşlarıyla ilgili açıklamaları şu şekilde;
"İnsanlarımızı hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyet sergilememiz lazım."
"Şu anda herhangi bir çalışmamız yok."
"Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız böyle bir çalışma arz ederse bizim haberimiz olacak."
"Ama bizim elimizde muhalefetin dediği gibi 5 binlik 10 binlik seyyanen zam söz konusu değil, böyle bir çalışmamız yok."
"Bu neye göre söylediler hangi rakamları, hangi bütçe verileri kıstas aldılar bilmiyorum. AK Parti’nin bu yönde bir çalışması yok."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin