Seçim sonrası dolar ve euro çakıldı! İşte Nisan 2024 Pazartesi günü günü dolar, euro ve sterlin'de son durum

Dün gerçekleşen yerel seçimler sonrası dolar ve euro resmen çakıldı. Ekonomistlerin tahminleri tutmadı. Dolar ve euro resmen çakıldı. Akşam saatlerinde dolardaki değer kaybı yüzde 0,88, euroda ise yüzde 1,73 oldu.

Google Haberlere Abone ol
Seçim sonrası dolar ve euro çakıldı! İşte  Nisan 2024 Pazartesi günü günü dolar, euro ve sterlin'de son durum

Merkez Bankası'nın son aldığı kararla politika faizi yüzde 50'ye yükselmesinin ardından düşüşe geçen dolar ev euro kısa sürede toparlanarak yeniden yükselişe geçti. 

Günlerdir merakla beklenen yerel seçimler dün gerçekleşti. Dolar ve euronun seçimlerden sonra sert yükseleceği tahmin ediliyordu.  Şimdi ise seçim sonrası piyasaların nasıl etkileneceği araştırıyor.

EURO YAKLAŞIK YÜZDE 2 DEĞER KAYBETTİ

Cuma günü 32,3860 lira olan dolar, seçimden sonra yeni güne yükselerek başlamıştı. Ancak gün içinde rüzgar tersine döndü. Dolar ve euro resmen çakıldı.  Akşam saatlerinde dolardaki değer kaybı yüzde 0,88, euroda ise yüzde 1,70'yi buldu. 

Saat 17:52 itibariyle dolar 32,3400, euro 34,9306 TL'den satılıyor. 

'DOLAR 60 TL OLUR'

"Bu enflasyonu düşürecek gerçek işler yapılmazsa, enflasyon yükselmeye devam ederse gücü almış ana muhalefet partisi erken seçim çağrısı yapacak" diyen ekonomist Evren Devrim Zelyut sözlerine devam etti:

Enflasyonun 90'lara çıktığı bir senaryoda iktidarda duramazlar. AK Parti'nin enflasyonu düşürecek somut adımlar atması gerekiyor. Merkez Bankası'nın rezervleri düştü. Dolar kıtlığı ayyuka çıkmış durumda. Mehmet Şimşek'ten kesinlikle vazgeçmeyecekler. Sıkı para politikası devam edecek. Rezerv yok, hazinede para yok. Para dağıtmaya başladığın zaman hiperenflasyon yaparsın. MB zaten para basmış enflasyon bu hale gelmiş. Olmayan parayı nasıl dağıtacaklar? Para basmak gibi bir şansları olmadığı için ücretli, emekli, esnafı yine sıkmaya devam edecekler. Enflasyon 70 bekleniyor. Bu da aşılırsa Merkez Bankası faizi daha da yukarı çıkaracak. İşsizlik artacak ama gevşediğin an dolar 60 TL olur. Bu riski göze alamazlar. Bu sıkı para politikası devam ettiği sürece dolar 42 TL, 46 TL arasında olacak. Ama çok büyük bir faiz bedeli ödeyeceğiz. Yine yük vatandaşta olacak. Emekçi ezilecek."

 

Seçim sonrası dolar ve euro çakıldı! İşte  Nisan 2024 Pazartesi günü günü dolar, euro ve sterlin'de son durum

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin