Resmi Gazete'de yayımlandı. İkinci el otomobilde yeni dönem! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı bir kez daha uzatıldı

İkinci el otomobil sahipleri ve ikinci el oto alacaklar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı. Fırsatçılık ve stokçuluğun önüne geçmek için çıkarılan düzenleme 1 Temmuz 2024 tarihine kadar sürecek. Önceden bu tarih 1 Ocak 2024 olarak belirtilmişti. Bunun yanında 6 ay 6 bin kilometre kısıtı da 6 ay daha uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Resmi Gazete'de yayımlandı. İkinci el otomobilde yeni dönem! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı bir kez daha uzatıldı
AA

Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobil ticaretine ilişkin yeni karar aldı. İkinci el motorlu kara taşıtlarının üretici ve distribütörler tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla satılması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Önceden bu tarih 1 Ocak 2024 olarak belirtilmişti. Bunun yanında 6 ay 6 bin kilometre kısıtı da 6 ay daha uzatıldı.

Ticaret Bakanlığı süreyi 6 ay daha uzatmaya yetkili durumda.

Bakanlığın almış olduğu tedbirler, para ve maliye politikalarındaki değişikliklerle birlikte ikinci el otomobil satışları gerilemiş, fiyatlar ise sıfırlarına nazaran yüzde 30-40 civarında gerilemişti.

KURAL NEDEN GETİRİLMİŞTİ?

İkinci el otomobil fiyatlarına satış fiyatı düzenlemesi, fırsatçılar ve stokçular nedeniyle bayilerde araç sırası oluşunca ikinci ele düşmüş araçların fiyatları sıfır araçların fiyatlarının çok daha üstünde bulunuyor ve satışları gerçekleşiyordu. Bundan dolayı Ticaret Bakanlığı hamle yaparak ikinci el otomobil piyasasını düzene soktu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin