Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası değerlendirmesi: 4 farklı senaryo açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili iddialar sürerken, yerine Cevdet Akçay'ın getirileceği kulislerde konuşulmaya başlandı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise konu ile ilgili flaş bir değerlendirmede bulundu. "Olası 4 senaryo" diyerek paylaşım yapan Prof. Demirtaş, "O isim gelirse piyasalar kaldığı yerden daha güçlü devam eder. Magazinel konular devam ederse tahribat derin olur" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası değerlendirmesi: 4 farklı senaryo açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili haberler gündeme oturmuştu. Söz konusu olaylar sonrası kulislerde Başkan Erkan'ın yerine Cevdet Akçay'ın Başkan olarak atanacağı konuşuluyor. 

Merkez Bankası'nda yaşanan bu gelişmeler üzerine ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da bir değerlendirmede bulundu. Durumla ilgili dört seçeneğin olduğunu söyleyen Prof. Demirtaş, bu 4 seçeneğe göre piyasaların olası tepkilerini değerlendirdi.

Prof. Demirtaş'a göre bu 4 seçenek arasında en doğru olanı Cevdet Akçay'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın başkanlığına getirilmesi. Prof. Demirtaş'a göre Akçay'ın başkan olması halinde piyasaların kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceği ihtimali çok yüksek. Prof. Demirtaş'a göre Başkan Erkan görevine devam ederse piyasalardaki ciddiyet azalacak ve tahribat çok yüksek olacak.

DÖRT FARKLI SEÇENEK VAR

İşte ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın yaptığı o flaş değerlendirme:

"4 Seçenek var benim yorumlarım şu şekilde:

1) Eğer Başkan değişir ve Cevdet Akçay Başkan olursa: Piyasalar Kaldığı yerden hem de daha güçlü bir şekilde devam eder. (Çünkü Prof. Dr. Cevdet Akçay'ın Merkez Bankasının geçmişte övdüğüm tüm olumlu hareketlerinin arkasındaki isim olduğu biliniyor)

2) Eğer Başkan değişir ve diğer isim göreve gelirse: O zaman Piyasalarda ciddi çalkalanma olur.

3) Mevcut Başkan kalır ve tüm iddialar temize çıkarsa: Ülke yine yoluna devam eder (MB'sının doğru kararlar vermeye devam etme şartı ile)

4) Mevcut Başkan kalır ve Magazinsel konular devam ederse: Ciddiyet azalır ve tahribat derin olur. Olay bu kadar net."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin