Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanlığı için gönlündeki ismi açıkladı!

Hafize Gaye Erkan dün akşam Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alındı, yerine Fatih Karahan atandı. Ekonomist Özgür Demirtaş yaşanan bu gelişmeleri yorumladı. Özellikle borsada parası olanlara seslendi, "Ortalığı ayağa kaldırmaya gerek yok" dedi. Öte yandan Demirtaş, Merkez Bankası Başkanlığı için Cevdet Akçay'ı istediğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanlığı için gönlündeki ismi açıkladı!

Bir Merkez Bankası çalışanının CİMER’e yaptığı şikayet sonrası da Hafize Gaye Erkan, ailesi nedeniyle tartışmaya konu olmuştu. Banka çalışanı Büşra Bozkurt, şikayet dilekçesinde Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bankada gayriresmi çalıştığını ve kendisine oda tahsis edildiğini, kendisinin ise gece geç saatlere kadar mesaiye kalmak istemediği için işten çıkartıldığını iddia etmişti. 

Bu iddiaların ardından Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınması bekleniyordu ve Erkan dün görevden alındı. Erkan'ın yerine Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Karahan atandı. Elbette vatandaşların aklındaki soru, bu durumdan piyasaların nasıl etkileneceği idi. Özellikle düşüşe geçen borsa için yatırımcılar tedirgin.

Ekonomist Özgür Demirtaş ise Erkan'ın görevden alınmasının borsayı etkilemeyeceğini söyledi.

Sosyal medya adresinden açıklama yapan Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

Yeni Merkez Bankası Başkan ataması ile ilgili görüşlerim:

1) Borsacı hesaplar, Hafize hanımın görevden alınmasının kötü olacağını düşündüler. Ortalığı ayağa kaldırdılar. HAYIR öyle olmayacak.

2) Hafize hanım ile ilgili iddialar kurumun ciddiyeti açısından risk idi. Görevden alınması piyasalar için olumludur. Bu Naci Ağbal meselesi ile aynı değildir.

3) Ben şahsen Cevdet Akçay’ı istemiştim. Çünkü çok kötü başka bir tercihten korkmuştum. Ancak Fatih Karahan da gayet eğitimli ve liyakatli bir isim.

4) Bundan sonra önemli olan Merkez Bankasının SIKI para politikasına hız kesmeden devam etmesi.

5) Merkez Bankası görevini yaptıktan sonra iş Mali Politikaya düşüyor. Ekonomi bakanının söylediği Devletin ve siyasetçilerin TASARRUF yapması şart.

6) Uzun vadeli iyileşme için de yıllardır söyleye söyleye dilimizde tüy biten yapısal reformlar şart.

7) Hafize hanımın ayrılmasının Borsa için kötü olacağını düşünüp, konu hakkında eğitimleri olmadığı için de PANİK olup oraya buraya saldıran kişiler mahçup olmuşlardır umarım. Hafize hanım ayrılınca Borsa etkilenmez, nasıl GİDECEKTİYSE öyle gider. Yani Çıkacaktıysa çıkar, Düşecektiyse düşer. Ortalığı ayağa kaldırmanın gereği yoktu ama Borsa hesapları 2-3 hafta önce çıldırmıştı.

8) Yeni Başkanın ortodoks politikaya devam edeceğini düşünüyor ve umuyorum.

9) Cevdet Akçay’ın birikiminden de bankanın yararlanmaya devam edeceğini umuyorum. Yabancı yatırımcının çekilmesi açısından bu çok önemli. Fatih Karahan atamasının Türkiye için olumlu olmasını diliyorum. Yapısal reformların yapılmasını ve Bu ekonomik krizden biran önce çıkılmasını ülkem için DİLİYORUM.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin