Motorin fiyatı 45 lirayı aşacak! Sürücülere çok kötü haber geldi: Motorin litre fiyatına çok büyük zam yapıldı, rekor fiyat bakın ne zaman geçerli olacak?

Son 1 yıldır motorin ve benzin fiyatlarına yapılan zam inanılmaz boyutlara ulaştı. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 20 liraya yakın satılan motorin litre fiyatı 1 yıl içerisinde yüzde 100'ün üzerinde arttı. Hali hazırda bazı şehirlerde 42 liranın üzerine çıkan motorin litre fiyatına bir dev zam daha geldi. Sektör kaynakları zammı ve uygulanacak tarihi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Motorin fiyatı 45 lirayı aşacak! Sürücülere çok kötü haber geldi: Motorin litre fiyatına çok büyük zam yapıldı, rekor fiyat bakın ne zaman geçerli olacak?

Akaryakıt fiyatlarına gelen zammın ardı arkası kesilmiyor. Şubat 2023 tarihinde 20 liraya yakın satılan motorin fiyatları 1 yılda yüzde 100'den fazla arttı. Hem enflasyon, hem dolar kuru, hem Rusya Ukrayna savaşı hem de İsrail Gazze Şeridi gerilimi derken petrol fiyatlarındaki artış da Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını direkt etkiliyor.

Son yapılan zamlarla birlikte Türkiye'nin bazı şehirlerinde 42 liranın üzerine çıkan motorinin litresine bir büyük daha zam yapıldı. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre motorin litre fiyatına 2 lira 55 kuruş daha zam yapılması kararı alındı.

Yeni yapılacak zamla birlikte 45 liranın üzerine çıkan motorinde yeni bir rekor daha kırılmış olacak. Motorin litre fiyatına 12 Şubat Pazartesi'yi 13 Şubat Salı'ya bağlayan gece 2 lira 55 kuruş zam gelecek. Benzinde ise hafta başında fiyat değişimi olmayacak.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 41.72 TL
İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 41.79 TL
Ankara'da motorin litre fiyatı: 42.55 TL
İzmir'de motorin litre fiyatı: 42.75 TL

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin