MHP'den asgari ücretliyi heyecanlandıran teklif. İlk kez böyle bir teklif yapıldı. MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı TBMM kürsüsünden duyurdu

Asgari Ücret Tespit komisyonu bu hafta bir kez daha toplanarak yeni asgari ücret rakamını belirleyecek. TBMM'deki bütçe görüşmeleri sürerken MHP'den asgari ücretle ilgili dikkat çeken bir öneri geldi. Öneriyi MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı TBMM kürsüsünden duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den asgari ücretliyi heyecanlandıran teklif. İlk kez böyle bir teklif yapıldı. MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı TBMM kürsüsünden duyurdu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta 3. toplantısını yapacak ve 2024 yeni asgari ücret rakamı ortaya çıkacak.

Beklenti rakamları ise en düşük 15 bin lira en yüksek ise 17 bin lira civarında.

Görüşmeler sürerken MHP'den dikkat çeken bir öneri geldi.

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye'de ekonomik sorunların başında halkın refahını ve geçim standartlarını olumsuz etkileyen hayat pahalılığının geldiğine işaret ederek, fiyat istikrarı ile makro finansal istikrarın sağlanması amacıyla uygulanan sıkılaştırıcı politikalarla yatırımcı güveninin arttığını, risk priminin düştüğünü, rezervlerin güçlendiğini, kur oynaklığının azaldığını ve TL mevduatın arttığını kaydetti.

ASGARİ ÜCRETLİYE ULAŞIM DESTEĞİ VERİLSİN TEKLİFİ

Kalaycı, partisinin, çalışanların ve emeklilerin enflasyon karşısında alım gücünün korunmasını, ocak ayında asgari ücretlileri, emeklileri ve kamu çalışanlarını sevindirecek maaş artışı yapılmasını beklediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması ve asgari ücretliye büyük şehirlerde ulaşım desteği verilmesi görüşündeyiz. Memurların ve emeklilerinin aylıklarına yüzde 50 civarında artış yapılacağı, farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu, düşük aylık alanları gözetici bir yaklaşım sergileneceği açıklanmıştır. Emekli aylığı artışlarında denge sağlanmasını çok doğru buluyor, ilave refah payı verilmek suretiyle emekli aylıklarının iyileştirilmesini gerekli görüyoruz."

Belirli gelir seviyesine erişene kadar ailelere "asgari gelir desteği" verilmesi, ev kadınlarına prim desteğiyle birlikte emeklilik hakkı tanınması, birinci dereceye gelen memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve Bağ-Kur'luların prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi yönündeki çalışmaları desteklediklerini anlatan Kalaycı, "Elbette yaparsa Cumhur İttifakı yapar." diye konuştu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin