Mevduat faizleri düşüşe geçti. Bankalar faizleri yüzde 5'e kadar düşürdü: 1 milyon liranın aylık faiz getirisi ne kadar oldu?

Yüzde 60 seviyelerine dayanan mevduat faizlerinde düşüş başladı. Merkez Bankası tarafından atılan parasal sıkılaşma adımları sonrasında faiz oranları gerilemeye başladı. Özel bankalarda yüzde 60 seviyelerine çıkan mevduat faizleri geriledi. Peki 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar oldu?

Google Haberlere Abone ol
Mevduat faizleri düşüşe geçti. Bankalar faizleri yüzde 5'e kadar düşürdü: 1 milyon liranın aylık faiz getirisi ne kadar oldu?

Merkez Bankası tarafından atılan parasal sıkılaşma adımları sonrası yüzde 60'lara kadar çıkan mevduat faizlerinde gerileme var. Özel bankalar mevduat hesaplarına verilen faizleri yüzde 5'e kadar düşürdü. Şu anda bankalarda faiz oranları yüzde 50-55 aralığında değişiyor. Sosyal medyada vatandaşlar 1 milyon TL’si olan aylık ne kadar faiz getirisi alıyor sorusunu sormaya başladı.

Uzmanlara göre mevduat faizlerindeki düşüşün sebebi doların artık daha fazla kazandırmaması. 31 Mart seçimlerinin ardından geçen yaklaşık 2 aylık süreçte dolar/TL kurunda bir kıpırdanma görülmedi. Dolar yatırımcısı enflasyonun altında bir getiri kazandı. 

Türk lirasına yönelme sonrası TL varlıkların artmasıyla bankaların TL bulma refleksi azaldı, bu nedenle özellikle özel bankalar mevduat faizlerini düşürdü. Bankalar kendi karlarını maksimize edebilmek için TL mevduat faizlerini bir miktar geri çekti.

1 MİLYON TL PARASI OLAN NE KAZANIYOR?

Stopajdan sonra net tutara göre bankalar 1 milyon lira için 32 gün vadede 40-45 bin lira arasında faiz getirisi sunuyor.

Merkez Bankası PPK toplantısında politika faizi yüzde 50'de sabit tutuldu. Mayıs ayı enflasyonu da önümüzdeki günlerde açıklanacak. Enflasyonda gözle görülür düzeyde bir azalış görülmezse tekrar politika faizinin artırılması bekleniyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin