Memur ve emekliler zamlı maaşları ne zaman alacak? Milyonlarca vatandaş merak ediyordu zamlı maaşların hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından milyonlarca emekli ile memur maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. Memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı 3 Ocak 2024 saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanacak Aralık enflasyonu ile kesinleşecek. Peki zamlı memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak? O sorunun da cevabı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Memur ve emekliler zamlı maaşları ne zaman alacak? Milyonlarca vatandaş merak ediyordu zamlı maaşların hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği alanların gözü yapılacak zamda. 

Milyonlarca vatandaşın maaşlarına yapılacak artış 3 Ocak 2024 saat 10.00'da belli olacak. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon ile birlikte memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam da yüzde 90 oranında belli olmuş olacak.

Yapılacak çalışmalar sonrasında enflasyon farkının üzerine eklenecek refah payı ile birlikte memur ve emeklilere ortalama yüzde 50 oranında zam yapılması bekleniyor. Özellikle emekliler seyyanen zam beklentisi içinde. 3 Ocak 2024 tarihinde saat 10:00 itibarıyla memur ve emeklinin alacağı zam oranı netleşecek.

YÜZDE 33.64 ZAM KESİN

Kasım ayında enflasyon aylık yüzde 3,28 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75, Ekim ayı için yüzde 3,43, Kasım ayı için de yüzde 3,28 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece sadece 5 ayda alacakları zam oranı yüzde 33,64 oldu.

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor. Memurlara ise her ayın 15'inde maaş ödemesi yapılıyor. Emeklilere enflasyon farkı ödemeleri için tarih duyurulacak.

Ancak bu zam Ocak ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyon oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye Aralık ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00'da duyuracak.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin