Maaşlar bugün belli oldu! Emekli zammı 2024. Yeni maaşlar ne kadar oldu. Zamlı emekli ve memur maaşları ne zaman yatacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam oranı açıklandı. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon farkı belirlendi. Memur ve emekli maaşları ne zaman açıklandı. Zamlı emekli ve memur maaşları ne zaman yatacak. Yeni maaşlar ne kadar oldu. Emekli zammı 2024 ne kadar. SSK emekli maaş ödeme tarihleri. Memur ve emekli zammı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Maaşlar bugün belli oldu!  Emekli zammı 2024. Yeni maaşlar ne kadar oldu.  Zamlı emekli ve memur maaşları ne zaman yatacak?

Milyonlarca memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. 2024 memur ve emekli zammının ne kadar olduğu, açıklanan 6 aylık enflasyon farkı sonrasında belli olacak...

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NASIL HESAPLANIR?

Emeklilik hesaplamaları için, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen güncel prim oranları ve taban tutarları esas alınıyor. 6 aylık enflasyon oranına göre belirleniyor. 6 aylık enflasyon oranı doğrudan emekliye zam oranı olarak geliyor.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca vatandaş yeni yılda alacakları zam oranını bekliyor. Yeni yılda alacakları zam oranı için enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyordu. Aralık ayı enflasyon verileri açıklandıktan sonra memur ve emekli maaşları netleşti. 

CUMHURBAŞKANI EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN TALİMAT VERDİ

Bakan Vedat Işıkhan'dan gereken hazırlıkların tamamlamasını isteyen Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Mete Şimşek'e ise düşük gelirli grubu destekleyecek düzenlemeler için bütçe sınırlarının sonuna kadar zorlanmasının talimatını verdi.

Maaşlar bugün belli oldu!  Emekli zammı 2024. Yeni maaşlar ne kadar oldu.  Zamlı emekli ve memur maaşları ne zaman yatacak?

6 AYLIK ENFLASYON FARKI

6 aylık enflasyon farkı kesinleşti. Enflasyon farkı, yüzde 37,57 olarak açıklandı.
Maaşlara yüzde 50 oranında zam geldi.

ZAMLI EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Her ay 15'inde maaşlarını alan memurların yanında memur emeklileri, her ayın 1'i ile 5'i arasında emekli maaş ödemelerini alıyor. Memurlar, zamlı maaşlarını 15 Ocak 2024'te alacaklar. Memur emeklileri ise Ocak ayının başında maaş ödemeleri aldı. Maaş farklarını ise Ocak ayının son haftasında almaları söz konusu.

EMEKLİ ZAMMI 2024 NE KADAR?

Memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında, SSK, BAĞ-KUR ve tarım emeklilerine yüzde 37,57 oranında zam yapılacak.

YENİ MAAŞLAR NE KADAR OLDU?

2024 yılında en düşük memur maaşı 22 bin TL'den 34 bin 215 TL'ye yükseldi.
En düşük memur emekli maaşı ise 9 bin 876 liradan 14 bin 739 liraya yükseldi.

SSK EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

*Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde
*Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde
*Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda
*Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde
*Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde
*Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde
*Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde
*Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde
*Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde
*Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin