Limak Çimento talep toplamaya başlıyor. 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak olan #Limak halka arz ediliyor, kaç hisse verecek, hisse fiyatı ne kadar?

Türkiye'nin en büyük 3. çimento üreticisi konumunda olan Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz ediliyor. 14-15-16 Şubat tarihlerinde talep toplayacak olan şirket için küçük yatırımcılar kaç lot vereceğini merak ediyor. İşte #Limak halka arzı ile ilgili merak edilen noktalar.

Google Haberlere Abone ol
Limak Çimento talep toplamaya başlıyor. 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak olan #Limak halka arz ediliyor, kaç hisse verecek, hisse fiyatı ne kadar?

Limak Şirketler Grubu iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun hisseleri 14-16 Şubat'ta talep toplayacak. Halka arz sonrası şirketin sermayesinin yaklaşık yüzde 30'una karşılık gelen kısmı borsada işlem görmeye başlayacak.

Düzenlenen basın toplantısında Limak Çimento Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Erkam Kocakerim, Limak Doğu Anadolu Çimento Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem Güzel ve Ebru Nur Yıldız halka arzla ilgili bilgi verdi.

Kocakerim yaptığı konuşmada, "Halka arz büyüklüğü 2,5 milyar lira olacak. Yaklaşık 156 milyon lot için fiyat yüzde 20 iskontoyla pay başına 16,20 TL olarak belirlendi. Yüzde 70 bireysele, yüzde 30 kurumsala olacak şekilde yapılandırıldı." dedi.

ERGANİ FABRİKASI DEVRALINACAK

Nüfusu ve yüzölçümüyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük şehri Şanlıurfa'da kurulu Limak Doğu Anadolu Çimento'ya ait fabrikanın 875 bin metrekare açık alanıyla yılda yaklaşık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Kocakerim, Limak Doğu Anadolu Çimento'nun sıfır borçluluk oranıyla halka arza girdiğini belirterek, sağlanacak gelirin tamamının şirketin büyümesi stratejisi kapsamında Ergani fabrikasının devralınmasında kullanılacağını vurguladı.

KAÇ LOT HİSSE VERECEK? LİMAK NE KADAR?

Uzmanlara göre #Limak halka arzına katılacak yatırımcıların ne kadarlık talep toplayacağı açıklandı. Pay başına yüzde 20 iskontoyla fiyat 16 lira 20 kuruş olarak belirlendi. Uzmanlar halka arza girmek isteyenlerin 41 lot yani 664 liralık bir yatırımın yeterli olacağını ön görüyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin