Kriptoya hücum. Son iki senenin zirvesi görüldü. Toplam varlıklar 59 milyar dolara kadar çıktı

Geçtiğimiz hafta kripto varlık yatırım ürünleri, 1.1 milyar dolarlık giriş kaydederek yılbaşından bu yana toplamda 2,7 milyar dolar fon akışına ulaştı. Bu durum, toplam varlıkların 2022 yılından bu yana en yüksek seviyesine, yani 59 milyar dolara çıkmasına neden oldu. Varlık bazında bakıldığında girişlerin neredeyse %98’inin Bitcoin yatırım fonunda olduğu görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Kriptoya hücum. Son iki senenin zirvesi görüldü. Toplam varlıklar 59 milyar dolara kadar çıktı

CoinShares verileri bölgesel bazda ABD’de geçen ay ticarete başlayan spot Bitcoin ETF’lerin odak noktası olmaya devam ettiğini gösterdi. Geçen hafta spot Bitcoin ETF’e yönelik fon girişi net 1,1 milyar dolar olurken 11 Ocak lansmanında bu yana girişler 2,8 milyar dolara ulaştı. Fondan çıkışlar ise büyük ölçüde düşüş kaydetti. CoinShares analistleri ise Genesis varlıklarının potansiyel satış durumu göz önüne alındığında önümüzdeki aylarda yaklaşık 1,6 milyar dolar tutarında bir çıkış olabileceği konusunda uyardı.

Diğer bölgelerde ise Kanada ve Almanya’dan düşük miktarlı çıkışlar kaydedildi. Avrupa’da İsviçre ise geçen hafta 35 milyon dolarlık fon talebiyle öne çıktı.

Varlık bazında bakıldığında girişlerin neredeyse %98’inin Bitcoin yatırım fonuna olduğu görüldü. Altcoin piyasasında Ethereum ve Cardano fonları ise sırasıyla 16 milyon dolar ve 6 milyon dolarlık fon girişi kaydetti. Diğer altcoin fonları arasında Avalanche, Polygon ve Tron düşük miktarlı girişler gördü. Bitcoin’in düşüşüne odaklı fon olan Short Bitcoin’den 400 bin dolar çıkış olurken Uniswap fonu da 500 bin dolar çıkış gören altcoin fonu oldu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin