Kimse asgari ücret için rakam vermiyor. DİSK de açıklama yaptı. Rakam vermeyeceğiz dedi

2024 yılına girmeye sayılı günler kala milyonlarca asgari ücretli, maaşlarına gelecek zammı bekliyor. Dün ikinci kez toplanan Asgari Ücret Komisyonu'nda rakam konuşulmadığı açıklanmıştı. Fakat rakam konuşmayanlar sadece komisyon değil, sendikalar da arka arkaya bu sene rakam önerisinde bulunmayacaklarını açıkladı.

Kimse asgari ücret için rakam vermiyor. DİSK de açıklama yaptı. Rakam vermeyeceğiz dedi

2023'ün son günlerinde asgari ücretlinin de emeklinin de gözü maaşlarına gelecek zam haberinde.

Milyonlar asgari ücretlinin yeni maaşının bu ay sonunda belirlenmesi bekleniyor. Bu nedenle Asgari Ücret Komisyonu dün ikinci kez toplandı. İş verenler ve sendikaların bir araya geldiği toplantı 1 saat 10 dakika sordu. Fakat masaya rakam gelmedi.

SENDİKALAR DA RAKAM VERMEDİ

Şaşırtıcı olansa sendikaların da rakam vermemesi oldu. Toplantı sonrası açıklama yapan Türk- İş Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, rakam vermeyeceklerini söyleyerek şu cümleleri kurmuştu: "Biz talep eden kişiyiz. Biz para veren kişi değiliz. Para verenler bir rakam söyleyecek ki biz ona göre değerlendirme yapacağız. Türk-İş olarak bir para söylediğimiz zaman o rakamın altına inme şansımız yok. İşveren tarafından ya da hükumet tarafından bir rakam gelmedi. Rakam gelecek ki biz ona ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyeceğiz."

DİSK DE RAKAM VERMEDİ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da bugün benzer bir açıklama yaptı. Çerkezoğlu, "Asgari ücrette biz rakamların peşinde koşmak istemiyoruz, insanca yaşanacak asgari ücret istiyoruz. Enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar, asgari ücretin yılda dört defa tekrarlanması gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin