Kamuyu Aydınlatma Platformu bilgilendirildi. İş Bankası, bedelsiz sermaye artırımına gidecek

Türkiye İş Bankası AŞ, 10 milyar lira tutarındaki sermayesini 15 milyar artırarak 25 milyara çıkaracağını duyurdu. Bedelsiz sermaye artırımı, bir şirketin mevcut hissedarlarına hisse senetleri dağıtarak gerçekleştirdiği sermaye artırımı yöntemidir.

Google Haberlere Abone ol
Kamuyu Aydınlatma Platformu bilgilendirildi. İş Bankası, bedelsiz sermaye artırımına gidecek

Türkiye İş Bankası AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, bankanın 10 milyar lira tutarındaki ödenmiş sermayesinin 15 milyar artırılarak kayıtlı sermaye tavanı olan 25 milyar liraya yükselteceğini bildirildi.

Açıklamada, artışın tamamının olağanüstü yedeklerden karşılanarak ortaklara bedelsiz kaydi pay olarak verileceği, esas sözleşmenin sermayeyi düzenleyen 5 numaralı maddesinin tadiline ve sermaye artırımına ilişkin olarak ilgili mercilere müracaat edilmesi ve sermaye artırım işlemlerinin yürütülmesi hususlarında genel müdürlüğe yetki verilmesine karar verildiği belirtildi.

BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI NEDİR?

Bedelsiz sermaye artırımı, bir şirketin mevcut hissedarlarına hisse senetleri dağıtarak gerçekleştirdiği sermaye artırımı yöntemidir. Bu yöntemde, hisse senetleri ücretsiz dağıtılır, yani hissedarlar herhangi bir bedel ödemezler. Bu sayede, dolaşımdaki hisse sayısı gibi mevcut hissedarların sahip oldukları payların sayısı da artar; şirketin ödenmiş sermayesi yükselir.

Bedelsiz sermaye artırımı, şirketin mevcut hissedarlarını korumak ve onlara hisseleri üzerindeki kontrolünü sürdürme fırsatı sunar. Aynı zamanda, yatırımcıların hisse senetlerini elde tutma konusundaki motivasyonlarını artırır.

Bu kararın alınmasının en önemli gerekçelerinden biri şirketin faaliyetlerini devam ettirmek maksadıyla yeni yatırımlara yönelmek için ihtiyaç duyduğu ek likiditeyi sağlamaktır.

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin