İstanbul'da pahalı ekmek satan yandı. 822 ekmek fırınıyla ilgili tutanak tutuldu

İstanbul Valisi Davut Gül ekmek fiyatlarına tepki göstermiş, "Kimi yerde 9 liraya, 10 liraya ekmek satışı yapılıyor. Bu konuda halkımızı mağdur etmemek adına Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerimizi etkin fiyat denetimi yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. İstanbul'da fahiş fiyata ekmek satanlar için düğmeye basıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da pahalı ekmek satan yandı. 822 ekmek fırınıyla ilgili tutanak tutuldu

Kasım ayının sonunda İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da artan ekmek fiyatlarına tepki göstermişti. İl genelinde bazı bölgelerde 10 liradan satılan ekmekle ilgili açıklama yapan Gül, "Kimi yerde 9 liraya, 10 liraya ekmek satışı yapılıyor. Bu konuda halkımızı mağdur etmemek adına Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerimizi etkin fiyat denetimi yapmaya davet ediyorum" demişti.

Gül, İstanbul'da ekmek satış fiyatının 6.50 TL olduğunu belirtmişti.

Gül, bugün de kentte ekmek fiyat tarifesine uymayarak fahiş fiyatla satış yapan 822 ekmek fırınıyla ilgili tutulan tutanağın Ticaret Bakanlığına gönderildiğini bildirdi.

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da ekmek fiyat tarifesine uymayarak fahiş fiyatla satış yapan 822 ekmek fırınıyla ilgili tutanak tutularak cezalandırılmaları için Ticaret Bakanlığımıza gönderilmiştir. Kuralsızlığın kural olarak dayatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin