İstanbul'da 284 m2 arsa 37 bin liraya satılacak. Milyonlarca vatandaşın gözü yarın Milli Emlak'ta olacak: 5 yıl boyunca vergi ve KDV'den muaf tutulacak

Türkiye'deki barınma sorunu giderek artarken milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir kampanya başlatıldı. Milli Emlak yurt genelinde 284.6 m2 büyüklüğündeki arsaları 37 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunacak. Bu yatırım 5 yıl boyanca emlak vergisi ve KDV'den de muaf tutulacak.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 284 m2 arsa 37 bin liraya satılacak. Milyonlarca vatandaşın gözü yarın Milli Emlak'ta olacak: 5 yıl boyunca vergi ve KDV'den muaf tutulacak

Türkiye'de artık ev almak hayale dönerken milyonlarca vatandaşı heyecanlandıran yeni bir kampanya başlatıldı. Milli Emlak, 37 bin lira satış fiyatıyla 284.6 m2 büyüklüğündeki arsaları yurt genelinde satışa sunacak. Bu yatırım 5 yıl boyunca emlak vergisi ve KDV'den muaf tutulacak.

Milli Emlak, 37 bin TL bedel ile arsa tapusu alınabilecek yeni bir kampanyayı resmen başlattı. Milli Emlak tarafından yurt genelinde bir süredir yürütülen uygun fiyatlı arazi satış ihalelerine bir yenisi ekleniyor. Yarın başlayacak ihale ile Ankara'da 284,60 metrekarelik arsa 37 bin liradan alıcı bulacak.

İHALELER YARIN BAŞLIYOR

İhale, 27 Aralık 2023 tarihinde sadece 37 bin TL den başlayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde arsa satışıyla ilgili tüm ayrıntılar yer alıyor.

Yetkililer, söz konusu arsaya başvuruların yalnızca internet kanalı ile yapıldığını belirterek, Milli Emlak Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi dışında hiçbir aracı kuruluştan başvuru işlemi yapılmaması uyarısında bulundu. İhale yoluyla satışa sunulan taşınmazlar, 5 yıl süre ile emlak vergisi ve KDV'den muaf tutulacak.

Ankara'nın yanı sıra halihazırda Türkiye'nin birçok şehri için ihale usulüyle arsa satışı gerçekleştiren Milli Emlak, 2024 yılının ilk haftalarında İstanbul il sınırlarında bulunan araziler için de ihale duyurusunda bulunacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin