İşinizi yapay zekaya kaptırabilirsiniz. IMF Başkanı Georgieva: İşlerin yüzde 40'ını etkileyecek, eşitsizliği körükleyecek

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yapay zekanın işlerin yüzde 40'ını etkileyerek eşitsizliği daha da kötüleştireceğini ifade etti. Georgieva, ülkelerin, teknolojinin toplumsal gerilimleri daha da arttırmasını önlemek adına bu konuyla ilgilenmeleri gerektiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
İşinizi yapay zekaya kaptırabilirsiniz. IMF Başkanı Georgieva: İşlerin yüzde 40'ını etkileyecek, eşitsizliği körükleyecek

IMF Başkanı Kristalina Georgieva "yapay zekanın genel eşitsizliği daha da kötüleştireceğini" söyledi.
Georgieva, ülkelerin "teknolojinin sosyal gerilimleri daha da körüklemesini önlemek" için konuyu ele almaları gerektiğini belirtti.

BBC'deki haber göre yapılan çalışmada yapay zekanın yaygınlaşmasının faydaları ve riskleri mercek altına alındı.

IMF, yapay zekanın gelişmiş ekonomilerdeki işlerin büyük bir bölümünü - yaklaşık yüzde 60'ını - etkileyeceğini söyledi. Söz konusu örneklerin yarısında çalışanlar, üretkenliklerini artırmak için yapay zekadan faydalanabiliyor.

Fakat diğer durumlarda ise yapay zekanın, şu anda insanlar tarafından yürütülen temel görevleri yerine getirme becerisine sahip olacağı öne sürüldü. Bu durum iş gücüne olan talebi azaltarak ücretleri etkileyebilir ve hatta işleri ortadan kaldırabilir.

IMF, yapay zeka teknolojisinin düşük gelirli ülkelerdeki işlerin sadece yüzde 26'sını etkileyeceğini öngörüyor.

Georgieva, "Bu ülkelerin birçoğunun yapay zekadan yararlanacak altyapıya ya da kalifiye iş gücüne sahip olmadığını, bu durumun da zaman içinde teknolojinin ülkeler arasındaki eşitsizliği daha da kötüleştirebileceğini" söyledi.

Ancak IMF’ye göre daha düşük gelirli ve daha yaşlı işçiler ise geride kalabilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin